Negresa de post cu scortisoara

Este un dulce care se confecționează ușor și care se poate servi oricând, nu numai în perioada postului. 

Pentru ca a fost confecționată în perioada Postului Crăciunului am zis sa ii adaug puțin scortisoara pentru o aroma specifica sezonului. 

Ingredientele le am măsurat cu aceiași cana. 

Ingrediente

3 cani cu faina

1 cana cu apa

1 cana cu zahar

1 cana cu ulei

3 linguri cacao

1 lingurita scortisoara

1 lingurita de bicarbonat

1 lingura otet

2 plicuri cu zahar vanilat

2 linguri esență de vanilie

Mai avem nevoie

zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Cernem faina.

Peste faina cernem cacao.

Adăugăm bicarbonatul de sodiu.

Amestecam. 

Adăugăm zaharul, zaharul vanilat și scortisoara. 

Amestecam.

Peste amestecul solid turnam în fir subțire uleiul și amestecam folosind un tel în forma de para.

Incorporam apa, oțetul, esența de vanilie și amestecam bine.

Tapetam o tava cu hârtie de copt și dam prăjitură la cuptor la 180 grade timp de aproximativ 30 de minute. 

Se verifica dacă s a copt cu testul scobitori. Dacă scobitoarea iese curata înseamnă că prăjitură este făcută. 

Scoatem negresa din cuptor și lăsăm circa 10 min sa se răcorească. 

Scoatem apoi prăjitură din tava, o lăsăm să se răcească, o pudra iar apoi o porționam.


Va doresc Pofta buna! 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes