Placinta cu cartofi

Va astept la placinte!

Ingrediente
Pentru aluat
500 g faina
 300 ml apa calduta
25 g drojdie uscata
1 lingurita
sare
1 lingurita zahar
Pentru umplutura
1 kg cartofi
ulei
5 fire ceapa verde
5 fire
usturoi verde
1 legatura
marar
cimbru
unt cat o nuca
1 ou
sare,
piper 
Mod de preparare
Aluatul l-am facut la masina de paine.
Curatam cartofii, ii spalam si apoi ii taiem cubulete.Ii punem la fiert in apa cu putina
sare si putin ulei.Cand sunt gata fierti ii scurgem de apa.
Separat, intr-o cratita se inabuse in putin ulei ceapa si usturoiul taiate marunt,
Se adauga cartofii si se amesteca bine.
Condimentam dupa gust cu sare si piper.Adaugam o parte din marar si cimbrul si amestecam bine.
Aluatul se imparte in doua.Ungem un vas de yena cu putin unt.Intindem prima foaie de aluat astfel incat sa acopere si peretii vasului, punem umplutura si acoperim cu cealalta foaie de aluat.
Batem un ou si ungem placinta cu el.
Dam la cuptor pana se rumeneste.
 Lasam sa se raceasca ,taiem , presaram marar tocat marunt si servim cu smantana.



Pofta buna!

20 comentarii:

  1. tare bine arata...si mararul...o nebunie!

    RăspundețiȘtergere
  2. buna.....usoara....felicitari...pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. vreau si eu asa papa bun!sotul meu nu este prieten cu mararul dar mie mi-ar place o asa placinta delicioasa.
    PS:te-am votat si astzi,succes in continuare la concurs
    pup cu drag

    RăspundețiȘtergere
  4. Cat de mult imi plac placintele cu cartofi.De fapt toate placintele, dar cu cartofi n-am mancat demult.Si cu varza acra, cu dulce ii plac Omului meu.
    Doamne ce pofta mi-ei facut, si vad o foame.
    Bafta la concurs si o seara faina.

    RăspundețiȘtergere
  5. cred ca e o bunatate ! merge cu ice tea,asa ca te invit la o leapsa cu ceaiurile din camara

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte bine arata,placinta !Si sa stii ca te-am si votat!
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  7. Minunata,placinta,Maria si de la mine ai un vot!
    Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Geta , mie imi place tare mult mararul mai ales acuma proaspat si il folosesc la tot ce se poate.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc Sarah de vot si sustinere.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  10. Micul si tie un sfarsit de saptamana reusit!
    Multumesc de vot!
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  11. Pansy, mai nimerit ...........ha,ha,ha.........imi plac ceaiurile.Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  12. Liana, multumesc de vizita si de sustinere!
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  13. medi,premiile lunii iunie te asteapta ! plus inca o leapsa !

    RăspundețiȘtergere
  14. Pansy, draguta ca intotdeauna........multumesc tare mult ,le voi prelua cu mult drag.

    RăspundețiȘtergere
  15. Vai Medi ce minunatie ai facut !!!!Superb arata trebuie sa o testez si eu, felicitari pentru tot ce gatesti , e minunat tot !

    RăspundețiȘtergere
  16. Esti tare draguta Sylvia!
    Multumesc de vizita si aprecieri si oricand esti binevenita la mine in bucatarie.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes