Impresii si poze de vacanta/Franta-Coasta de Azur-2010

Ne continuam vizita in MONACO(2) si ajungem la Palatul Princiar, fix la 11'55 cand se schimba gara.
Palatul este străjuit de imenşi pini mediteraneeni şi „păzit” de 16 tunuri de pe vremea Regelui Soare, având alături grămezi de ghiulele. Această piaţă este, zilnic, cu cinci minute înainte de ora douăsprezece, locul de desfăşurare a atât de spectaculoasei schimbări a gărzii Prinţului .Carabinieri în uniformă albă, vara şi neagră, iarna, cu pasmanterie roşie în ambele sezoane, în acordurile muzicale ale unei fanfare alcătuite din 26 de muzicianţi fac un spectacol care pe mine m-a emotionat pana la lacrimi.









De sus ,de pe stanca se vede portul cu impresionante iahturi de lux.

si cladirile din beton si sticla ale orasului.





A urmat Muzeul Oceanografic cu paradisul lui subacvatic.Aici George a fost in largul lui.
Muzeu Oceanografic a fost întemeiat în urma cu aproape o sută de ani de prinţul Albert I, un pasionat de biologie, îndeosebi de fauna marină, cele mai multe dintre exponate fiind colecţionate chiar de el.Acvariul, din subsolul muzeului, oferă un spectacol fabulos şi emoţionant al florei şi faunei marine, bazine alimentate cu apă direct din Marea Mediterană, care găzduiesc cele mai variate specii din întinderile marine ale planetei.














Catedrala din Monaco - Prima caramida a catedralei a fost pusa pe data de 6 ianuarie 1875 sub conducerea lui Carol al III-lea, constructia fiind definitivata in anul 1884. Catedrala din Monaco, construita integral din caramida alba de la Turbie, dupa modelul Turnului cu Ceas al Palatului Printului, este dedicata Conceptiei Imaculate. Are trei naosuri si un deambulator unde sunt depuse mormintele vechilor printi. Coloanele sunt din granit si porfir de diferite culori, iar altarul principal din marmura de Carrara.
Aici a fost inmormantata Grace Kelly.


Una din atractiile Palatului Princial din Monaco este gradina exotica. Vegetatia pe care o gasesti aici te imbie sa ramai si sa o privesti stand la umbra ei pe o bancuta.Asa am facut si noi.,ne-am asezat, am admirat , am pozat.............tare frumos.







O alta oaza de frumos......................La Roseraie Princesse Grace unde aerul este parfumat de peste 4.000 de trandafiri.







Uuuuuuuuuuuuuuuuuf...............am obosit.......................VA URMA!

10 comentarii:

  1. Ce frumos, Medi, multumim ca ne-ai prezentat si noua frumusetile pe care le-ai vazut, astept poze proaspete cu mare nerabdare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Super locurile vizitate si pozele facute ! Astept continuarea...
    ciaooo!!

    RăspundețiȘtergere
  3. minunate locuri ati vizitat, se vede ca ati avut un concediu deosebit de frumos....abia astept sa mai pui poze...pup

    RăspundețiȘtergere
  4. MARIA DRAGA ITI MULTUMESC FRUMOS PENTRU CADOU,L-AM PRIMIT AZI!SEMINTELE DEJA LE-AM PAPAT SI ABIA ASTEPT SA POT FACE O RETETA DIN REVISTA:)MI-E TARE DRAG,MAI ALES CA E DE ACASA:)MERCI!

    RăspundețiȘtergere
  5. Minunata vacanta, multumim pentru poze, sunt minunate !

    RăspundețiȘtergere
  6. Lenutica, imi face mare placere vizitele tale si iti multumesc tare mult.........pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nicoleta, voi reveni cu poze cat de curand..............pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Diana, intradevar a fost o vacanta tare frumoasa..........pup si multumesc de vizita!

    RăspundețiȘtergere
  9. Just, ma bucur tare mult ca ai primit coletul si ma bucur ca ti-a facut placere..............ti-am trimis acel artizanat tocmai pentru ca stiam ca-ti va face placere pentru ca este de acasa(chiar daca nu este in ton cu subiectul propus de Bosco).Te pup mult!

    RăspundețiȘtergere
  10. Sylvia, multumesc si eu pentru vizita.La tine cum a fost?Pup!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes