Saramura din piept de pui


Ingrediente:
.2 piepti de pui dezosati
.2 rosii
.2 ardei grasi rosii
.4-5 catei de usturoi
.1 ardei iute
.ulei
.o legatura patrunjel
.sare, piper
Mod de preparare:
Carnea se condimenteaza cu sare si piper si se pune pe gratar .
Rosiile si ardeiul gras se coc si ele pe gratar.
Separat se face saramura:intr-un vas se pun 2 cani cu apa,sare, piper, putin ulei, ardeiul gras copt si taiat fasiute, usturoiul zdrobit si ardeiul iute taiat marunt.Se pune vasul pe foc si se lasa sa dea in cateva clocote apoi se adauga rosiile coapte care au fost decojite si taiate marunt si patrunjelul verde si se mai lasa sa dea in 2-3 clocote.
Cand este gata fripta ,carnea se taie cubulete sau fasiute.
Saramura astfel obtinuta se toarna peste bucatile de carne , se acopera vasul si se mai lasa asa circa o ora.

Se serveste calda acompaniata de mamaliguta.
Pofta buna!

7 comentarii:

  1. Gata m-ai convins :) asta imi fac maine, chiar nu am mancat de ceva vreme.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici eu n-am mai mancat o saramura de foarte multa vreme. Cred ca n-ar mai trebui sa ma uit pe blogurile culinare, mereu imi face pofta cate ceva :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Medi asta am mancat azi cu mamaliguta, o bunatate de mancare , multi pupici.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sylvia ,este asa de buna ...mmm............acuma mi-ai facut tu pofta ........si daca mai este ecompaniata si de mamaliguta este o grozavie.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Barbat la cratita asa zic si eu .....tot umbland pe aici, tot salivand si pe urma venindu-mi ideea sa "confectionez" nu fac altceva decat sa mai adaug ceva kg....)))O zi buna!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes