Interviu pe Gustos.ro

Ce-a de-a treia editie a Festivalului Blogurilor Gustoase si-a deschis portile.Am fost invitata de catre organizatori sa particip si la aceasta editie si in acelasi timp sa dau si un interviu ..........desi multe lucruri pe care le-am spus aici sunt deja cunoscute de cea mai mare parte dintre voi totusi mi-am zis ca este bine pentru cei care ma cunosc mai putin dar si pentru voi toti sa fac o postare cu acest interviu aici, la mine in bucatarie.
Multumesc echipei Gustos.ro iar pe voi dragii si dragele mele va astept cu mare drag aici,la mine in bucatarie.

Cu mult drag v-o prezentam pe doamna Maria Mihalache, care detine blogul "Cu Medi in bucatarie...". Va lasam sa descoperiti mai multe despre autoare si despre retetele sale savuroase. Cum ai inceput sa ai un blog gastronomic?
Se intampla cu putin timp inainte de cea de-a doua editie a Festivalului Blogurilor Gustoase. Vroiam sa particip si m-am ambitionat sa-mi fac un blog culinar ,am muncit tare mult dar am avut satisfactia nu numai a participarii dar si ocuparii unui loc fruntas. A fost prima mea participare la un concurs culinar .
Ai vreun bucatar favorit?
Ar fi mai multi dar daca trebuie sa ma rezum la unul atunci spun Radu Anton Roman.
De unde te inspiri in arta culinara: carti de bucate, reviste, emisiuni, bloguri, site-uri?
Din toate... daca imi place ceva atunci testez , bineinteles adaptand reteta respectiva la gusturile mele si ale celor pentru care gatesc.
Care a fost cel mai mare dezastru culinar pe care l-ai avut?
Nu stiu daca asta a fost cel mai mare dezastru culinar dar acesta imi vine in minte acuma:faceam o ciorba de perisoare si la un moment dat toate perisoarele s-au desfacut, nu mai era ciorba de perisoare era ciorba de carne tocata... ha-ha-ha... v-ati dat seama ce se intamplase, uitasem sa pun in compozitie ou.
Daca ai avea un restaurant, ce profil ar avea, care ar fi specialitatea bucatarului si unde ai vrea sa se afle din punct de vedere geografic?
Mi-ar place tare mult sa am un restaurant... dar asta ramane la stadiul de vis.Categoric ar fi un restaurant cu specific romanesc , un restaurant asezat la poale de munte.
Care au fost cele mai pretentioase retete gatite de tine vreodata?
Nu „confectionez” retete pretentioase dar pentru ca de-abia au trecut sarbatorile de iarna imi vine in minte aceasta reteta care atat mie cat si musafirilor a placut tare mult: Ceafa de porc in foietaj.
Ce retete ai recomanda utilizatorilor incepatori de pe blogul tau?
Ciorba de carne de porc cu legume, Tocanita de pui cu cartofi, Clatite gratinate.
Care este reteta ta preferata si/sau care este cea pe care o gatesti cel mai des?
Icre de crap.
Ai vreo reteta mostenita din familie, o reteta a copilariei tale?
Chiftelute marinate.
Ce meniu si ce pregatiri ai recomanda pentru o masa cu prietenii?
Pentru ca sotul meu este pescar , pentru ca ne place foarte mult pestele si pentru ca avem foarte multi prieteni pe care ii invitam la o masa de peste atunci propun: Macrou afumat, Drob cu peste ton, Scrumbie umpluta cu verdeturi. Iar ca desert o inghetata care zic eu este binevenita atat vara cat si iarna: Inghetata cu cacao si nuci.
Daca ai vrea sa salvezi in capsula timpului cele mai tari cinci retete, care ar fi acelea?
Nu consider ca sunt cele mai tari dar sunt retete „confectionate” de curand, retete pe care le-am servit cu ocazia sarbatorile ce de-abia au trecut. Si voi mentiona 3: Piftie de porc, Carnati afumati, Drob de Craciun.
Daca ai putea sa alegi o tara in care sa te nasti din nou, pe care ai alege-o din punct de vedere culinar?
Categoric Romania.
Care sunt restaurantele tale preferate?
Restaurantele cu specific romanesc,restaurantele pescaresti in mod deosebit.
Cat de mult experimentezi in bucatarie? Respecti retetele cu strictete?
Intotdeauna mi-a placut sa experimentez ,sa aduc ceva nou unei retete.
Care este cel mai frumos compliment pe care l-ai primit pentru mancarea pe care ai gatit-o?
Complimente primesc foarte des si astea in primul rand vin din partea celor pentru care gatesc frecvent(sotul meu, mama, tata) dar si din partea musafirilor.
Ai trecut prin vreo intamplare amuzanta legata de gastronomie?
Nu cred ca exista gospodina care sa nu aiba „evenimente „ in bucatarie... imi aduc aminte cand am pus la fiert niste oua si am uitat de ele... apa s-a evaporat iar ouale au inceput sa pocneasca si sa sara pe faianta din bucatarie... hahaha.
Alimentatia sanatoasa este o chestiune tot mai importanta pentru zilele noastre, suntem inconjurati de alimente nesanatoase. Ce sfaturi, recomandari le dau tinerelor mamici pentru a-si hrani sanatos copiii?
Deoarece nu sunt mamica asi prefera sa ma abtin.
Care este reteta de pe blogul tau cu cel mai mare succes?
Rulouri din muschi de porc si sunca.
Ai bloggeri culinari preferati? Care sunt acestia?
Sunt foarte multi dar nu asi vrea sa dau nume si asta pentru ca asi putea omite pe cineva si nu asi dori.
Ai alte pasiuni in afara de arta culinara despre care ai vrea sa ne povesteti?
Imi plac florile si imi place sa calatoresc.

8 comentarii:

  1. Medi am venit in bucataria ta si te felicit pt interviul tau, esti sincera asa cum te cunosc, iti doresc blogareala pana la adanci batraneti, retete apetisante si vizitatori multi aici la tine in bucatarie. Mult succes in competitia blogurilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos interviul,ma bucur sa te cunosc mai bine.Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  3. draga Medi te felicit pentru interviu!iti doresc multa bafta la festival pentru ca meriti! te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. felicitari!ma bucur ca am aflat atatea despre tine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc Miti si ma bucur ca te-am cunoscut.

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicitari Medi pentru interviu !Si mult succes la festivalul blogurilor ! Esti o gustoasa minunata !Pup!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes