Trigoane cu branza de vaci si stafide ,prajite

Ideea a fost de a face placinta cu branza..............si am facut si placinta cu branza dar am facut si aceste trigoane prajite.S-au mancat calde ,ne-a fript la limba dar nu ne-am lasat ............hahaha..................sunt asa de bune .........mmm...............umplutura cremoasa, aluatul un pic crocant........cu siguranta voi mai face .
Ingrediente
Pentru aluat
500 g faina alba
un cub de drojdie proaspata
o cana cu bors
o ceasca cu ulei
sare
Pentru umplutura
500 g branza proaspata de vaci
200 g zahar
2 oua
75 g stafide
coaja de lamaie
Pentru prajit
ulei
Pentru decor
zahar vanilat
Mod de preparare
Cernem faina intr-un lighean, facem apoi o adancitura in mijloc si punem drojdia dizolvata in jumatate din cantitate de bors caldut. .Cand incepe sa creasca amestecam bine cu toata faina si adaugam restul de bors,uleiul si sarea.Framantam bine si apoi lasam aluatul la dospit circa 30 min. la loc cald.
In acest timp facem umplutura:punem intr-un vas branza de vaci , adaugam pe rand zaharul, ouale ,coaja de lamaie si stafidele si amestecam bine.
Aluatul se intinde pe masa tapetata cu faina si se taie in 3 pe lungime .Pe coltul aluatului se pune o lingura generoasa de crema de branza si incepem impachetarea .Procedam la fel cu tot aluatul.Trigoanele obtinute le prajim la foc iute in ulei incins.Cand sunt gata facute le scoatem cu ajutorul unei palete si le punem pe un prosop absorbant.Presaram cu zahar vanilat.
Pofta buna!

6 comentarii:

  1. Delicioase ,,,,,mmm,,,,pacat ca esti prea departeeeee,,,,,O seara minunata!!

    RăspundețiȘtergere
  2. ce amintiri mi-ai starnit!imi facea bunicul acum muuulti ani!acu ma multumesc doar cu privitul!

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi plac mult briosele cu branza de vaci si stafide! Si retetele cu peste!

    RăspundețiȘtergere
  4. Geta hai la mine sa te servesc cu o portie.

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes