Mamaliga cu sos de rosii in straturi

Mamaliga asi manca si pe paine.....hahaha........asa de mult imi place.

Ingrediente
2 cepe
unt cat o nuca
supa de pui sau de legume
apa
malai
300 g telemea de vaca
100 g bacon
100 g sunca
4-5 rosii
150 g parmezan
1 ardei gras rosu
cateva fire de patrunjel verde
sare
Mod de preparare
Ceapa se taie marunt si se caleste cateva minute in unt.Intr-un ceaun pregatim mamaliga astfel:se pune apa, supa , un praf de sare si lasam sa dea in fiert.Se adauga ceapa calita si apoi malaiul amestecand continuu.Se lasa sa fiarba la foc mic circa 15-20 min.
Separat curatam rosiile de coaja si le dam prin razatoare apoi le calim in putin unt pana scade zeama.
Intr-un vas termorezistent, uns si tapetat turnam in straturi jumatate din mamaliga, netezim cu ajutorul unei spatule si apoi punem jumatate din telemeaua rasa, baconul si sunculita taiate felii subtiri si la finalrestul de mamaliga.Peste ultimul strat de mamaliga se pune sosul de rosii, restul de telemea si presaram parmezanul ras.Decoram cu fasii subtiri de ardei gras si dam la cuptor pentru circa 40-45 min.Inainte de servire lasam sa se raceasca circa 10 min. si asezonam cu patrunjel verde.

Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Medi,si eu as manca-o pe paine,,,iar a ta arata,,,,,nu pot sa-ti spun,mi-ai facut o pofta,,,ma duc sa fac si eu,dar asa rapid cu branza si smanatana,,,,,,yamiiiii,,puppp!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mirela si eu fac si imi place mamaliga, branza , smantana........mmm.............o bunatate.

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes