Ciorba de vitel

Nu fac prea des aceasta ciorbica (de 2-3 ori pe an)si chiar acuma ma intrebam....... oare de ce???????pentru ca este foarte gustoasa si in acelasi timp foarte sanatoasa.


Ingrediente
1 bucata rasol de vitel
1/2 kg carne macra de vitel
1 ardei gras rosu
1 ardei gras verde
2 morcovi
1/4 telina
1 ceapa
2-3 cartofi
2-3 rosii
o cana suc de rosii
o mana de taietei
bors(cantitatea de bors este in functie de cat o dorim de acra)
leustean verde
2 cuburi vita Maggi  www.maggi.ro.
sare, piper


Mod de preparare
Carnea macra se taie cubulete apoi se spala atat cubuletele cat si rasolul.Se lasa la scurs si apoi se pune toata carnea intr-o oala .Acoperim carnea cu apa, saram si dam la foc.Lasam sa dea in cateva clocote , spumam si apoi aruncam apa.Spalam carnea dupa care o punem din nou in oala, adaugam sare si lasam la fiert acoperind oala cu un capac.Daca in timpul fierberii se mai formeaza spuma atunci avem grija sa o indepartam .Lasam la fiert ,la foc potrivit circa 1 ora timp in care ne ocupam de legume.Curatam deci legumele(ardeiul gras,morcovul, telina,ceapa ) , il spalam si apoi il taiem dupa placul fiecaruia.Se adauga apoi in oala si cand este pe jumatate fiert se adauga si cartofii curatati, spalati si taiati cubulete.Mai lasam circa 10 min la fiert dupa care adaugam rosiile decojite si taiate cubulete si sucul de rosii.Potrivim de sare si pieper dupa gust.Adaugam si cuburile de vita Maggi si lasam sa dea in cateva clocote.Separat fierbem borsul dupa care il adaugam in oala cu ciorba impreuna cu leusteanul taiat marunt.Lasam sa mai dea in cateva clocote dupa care tragem oala de pe foc si adaugam taieteii pe care i-am fiert separat .
Servim ca atare sau cu smantana .Merge foarte bine si un ardei iute....................mmm...................delicioasa.


Pofta buna!

7 comentarii:

  1. As servi cu placere o portie zdravana ,arata foarte apetisant!

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow, super prezentare, iar ciorbita sigur foarte buna!!! Imi place foarte mult dar nu fac ciorba de vitel pentru ca....spre rusinea mea, nu stiu de ce nu-mi iese buna. Poate fi motivul ca nu aruncam prima apa?....Cu prima ocazie sigur voi incerca sa fac dupa reteta ta. Multumesc!
    Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Este tare buna ciorba.Nici eu nu fac foarte des,si nu stiu de ce. Am deschis si eu un blog.Poate vrei sa mi te alaturi si sa ma urmaresti.Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nely e grozav de buna nu stiu care sa fie motivul pentru care zici ca nu iti iese buna dar incearca reteta asta si ai sa vezi ca o sa-mi spui ca e grozava.De-abia astept sa-mi spui.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Dia, bine ai venit la mine in bucatarie, ma bucura vizita ta.Te mai astept cu drag.Dau o fuga acuma pana la tine.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. E expirata! Si eu care vroiam sa vin la o portie!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes