Concert traditional de colinde "Leru-i Ler"

E vremea colindelor........)))

Intr-o sala arhiplina, pe o scena frumos amenajata ,in ton cu sarbatorile de iarna, au sosit colindatori de prin toate colturile tarii-Maramures,Mehedinti,Suceava,Sibiu,Hunedoara-sa ne colinde .Si au facut-o cum au stiut ei mai bine si mai frumos.
Aflat la ce-a de-a 10-a editie, acest concert a fost un adevarat spectacol de bucurie, de frumusete ,de culoare,de lumina...........si sunt convinsa ca a uns la suflet ,a mangaiat auzul si a luminat privirea tuturor celor care au fost prezenti.
Si, ca in fiecare an, primarul Silviu Gheorghe Constantin de aici din Otopeni insotit de Preasfintitul Ciprian Campineanul(care in ultimii 5 ani participa  atat  la evenimentele culturale care preced  Carciunul dar  si Sfintele sarbatori de Paste) au fost intampinati in holul Casei de Cultura de Corul Protopiatului Ilfov"Macarie Protopsaltul"-dirijor Constantin Dumitescu cu colinde bisericesti .
Am intrat apoi cu totii in sala si a urmat spectacolul.

 Asa cum v-am obisnuit voi  posta cateva poze chiar daca nu sunt nici multe si nici de o foarte buna calitate.
Preasfintitul Ciprian insotit de Primarul Silviu  Gheorghe Constantin isi fac aparitia.

Sunt intampinati de  Corul Protopiatului Ilfov"Macarie Protopsaltul"-dirijor Constantin Dumitescu.
Asa arata sala.
O prezenta frumasa, eleganta,placuta,talentata..........Gabriela Badila,prezentatoarea serii.
Ansamblul folcloric "Poienita" din Suceava,care a stralucit prin frumusetea costumelor populare dar si prin frumusetea colindelor .

Elena Mimis Tranca si Ion Dragan impreuna cu grupul de colindatori"Liliacul" din Baia de Arama/Mehedinti.
"Dubasii "colindatori din Almas-Salistea/Hunedoara..Sunetul dubelor a impresionat placut impreuna cu colindele stravechi.
Un moment extraordinar de frumos.
Un italian care s-a alaturat grupului de dubasi veniti sa ne colinde.
Marcel Parau si grupul de colindatori "Merghindeal "Sibiu
Ansamblul   folcloric "Cosaul" din Maramures.....extraordinar moment de colinde.


La final ,Preasfintitul Ciprian a tinut sa felicite organizatorii si sa ureze tuturor sarbatori de iarna fericite  iar primarul i-a multumit pentru participare si ia oferit un buchet de flori.

La final asi spune.......frumoase obiceiuri,frumoase traditii....sa le tinem ,sa nu uitam de ele pentru ca ar fi pacat sa le pierdem .

2 comentarii:

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes