Ciorba din oase de porc acrita cu zeama de varza

O ciorbica care ne place tare mult si pe care o "confectionez" de obicei iarna, in sezonul rece.Si ne  place acrita cu zeama de varza.Iar anul acesta am avut o zeama de varza....................mmm................nebunie curata................asta se datoreaza lui George !


Ingrediente
cateva oase de porc cu carnita pe ele(eu am pus si cateva cuburi de carne macra de porc)
1/4 telina
1 ceapa
1 ardei gras rosu
2 morcovi
1 rosie mare
sare
piper
o cana suc de rosii
zeama de varza
2 role de taitei(eu folosesc Barilla)
leustean uscat

Mod de preparare
Se spala carnea ,se pune intr-o oala ,se acopera cu apa ,se sareaza si se da la foc.
Cand incepe sa fiarba indepartam spuma.
Mai lasam cateva minute(5-6) pe foc dupa care aruncam  apa iar bucatile de oase si carne le trecem printr-un jet de apa calda.Punem oasele si bucatile de carne inapoi in oala ,acoperim cu apa ,adaugam un strop de sare ,acoperim oala cu un capac si lasam la fiert,la foc moderat, circa 50 min.
In acest timp ne ocupam de legume............curatam telina ,ardeiul gras si le taiem cubulete,ceapa o curatam si o lasam intreaga(eu asa procedez iar la final o scot din ciorba ).........curatam  morcovii si ii taiem rondele iar rosia o decojim si apoi o taiem cubulete mici.Vreau sa va spun ca de fapt fiecare va taia legumele dupa bunul lui plac.
Adaugam legumele si daca este cazul mai adaugam apa.Condimentam cu piper dupa gust.Sare nu mai adaugam deoarece zeama de varza are si ea sare si lasam pentru final sa gustam si sa vedem daca mai trebuie sa adaugam.
Cand totul este bine fiert scoatem ceapa si adaugam sucul de rosii si zeama de varza (pe care o strecuram inainte) .Adaugam   zeama de varza in functie de cat de acra dorim sa fie.Cand ciorba incepe sa fiarba adaugam  leusteanul uscat taiat marunt  .
Potrivim de sare si piper si lasam pe foc inca 10 min din momentul fierberii.
Taiteii se fierb separat in apa cu sare, dupa care se scurg si se clatesc cu apa rece.
Tragem dupa foc si adaugam si taiteii .
Si acum va invit la masa!

                                                                         Pofta buna!

18 comentarii:

  1. La noi s-a terminat materia prima pentru bunatatea asta:)
    Pupici si toate cele bune sa iti aduca primavara asta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei bine ,sa stii Teo ca si la noi s-a terminat,acuma o dau pe bors.
      O primavara cu toate cele bune si tie draga mea!

      Ștergere
  2. O nebunieeeeeeee.....! Arata intr-un mare fel !
    Ciorbele acrite cu zeama de varza sunt cele mai bune , pe timp de iarna. Asa ca vin la o portie....
    Ma primesti "vecino" ??? Nu vin cu mana goala.....

    Draga noastra Medi , la concursul de pe Bucataras.ro a castigat :

    Premiul de consolare al categoriei:
    platouri pentru Aperitive: Medi

    Felicitarile mele Medi ! Bravo tie !!!
    Sa folosesti platoul cu sanatate , dar...sa ni-l arati si noua....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sidonia,intradevar si noua ne plac ciorbele acrite cu zeama de varza pe timp de iarna.
      Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeei ...................multumesc mult draga mea ,sper ca maine sa ajung sa le ridic,sunt tare curioasa sa vad cum arata si sa le pun la munca................hihihi.
      O zi minunata !

      Ștergere
  3. Draga mea, ciobele tale sunt atat de bune incat as veni la tine la masa neinvitata! Felicitari pentru premiu! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Cristina!
      Oricand esti binevenita la mine la masa asa ca te astept cu mare drag!

      Ștergere
  4. Delicioasa! Ador ciorbitele acrite cu zeama de varza!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mmm, super buna daca e cu zeama de varza!!!Arata tare apetisant!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cat de mult imi place si mie...
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Medi, felicitari si pentru ciorbita grozava si pentru premiu! Am facut si eu vineri aceeasi ciorbita, dar cu scaricica afumata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc tare mult,Doina!
      Mmm..............tare buna si ciorbica ta.
      Pup!

      Ștergere
  8. Am trecut sa inspir expirata asta ca m-ai imbolnavit :((( de acum, iti sugerez sa ma inviti sa potrivesc eu de sare, de alea alea, cand le faci :P:))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha...............stii tu ce stii Laura si ai dreptate.
      Te pup cu mare drag!

      Ștergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes