Castraveti in otet

Aceasta reteta o fac de aproximativ 20 de ani si niciodata nu am dat gres cu ea .Iar gustul este unul pe placul meu si al familiei mele.............putin dulce,putin acrisor.
Aceste borcanele le-am pus pentru acuma insa aceiasi reteta o folosesc si pentru castravetii pe care ii pregatesc pentru iarna.Startul pentru ce pun pe iarna il dau prin septembrie.
Si cand castravetii sunt de la mama din gradina sunt si mai buni.................hihihi.


Pentru aceasta reteta nu am cantitati exacte,totul este ochiometric.
Haideti sa vedem!
Ingrediente
castraveti
zahar
sare
otet
morcov
boabe de mustar
foi de dafin
boabe de piper
flori de marar uscate
Dupa preferinta mai puteti adauga ceapa si usturoi....................eu nu am adaugat,prefer fara aceste ingrediente!

Mod de preparare
Castravetii se spala si se aseaza frumos in borcane(eu am folosit borcane de 1,700 ml )
Borcanele trebuie sa fie foarte bine uscate.
In fiecare borcan punem o lingurita  boabe de mustar,o lingurita  boabe de piper,2 foi de dafin si cateva rondele de morcov(7-8).Adaugam apoi cate 2 linguri rase de sare,4 linguri rase de zahar si otet cam de 3 degete.Deasupra punem cate o floare de marar uscat.La final se completeaza cu apa rece.
Sigilam cu capac fiecare borcan in parte.
Intr-o cratita ,pe fundul careia am pus un prosop de bucatarie ,asezam borcanele cu castraveciori. pe care le-am  invelim in ziare sau in prosoape mici de bucatarie astfel incat in timpul fierberii sa nu se atinga  intre ele si sa se sparga..
Adaugam apa rece in cratita ceva mai jos de gatul borcanelor si lasam la foc moderat (circa 15-20 min) pana la schimbarea  culorii castravetilor.
Tragem cratita de pe foc si lasam ca borcanele sa se raceasca in cratita.
Cand s-au racit scoatem borcanele din cratita,le stergem si apoi le depozitam in camara,
Se pot manca dupa circa 2 saptamani.
Eu dau castraveciorii....................va asigur ca sunt deliciosi..................cine da friptura?:))
Pofta buna!

16 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Trimit catre tine un borcan Geta?
      Seara minunata!

      Ștergere
  2. Incredibil si eu folosesc aceeasi metoda dar reteta o am de la soacra mea si intradevar o folosesc de 40de ani dar in acest timp am mai incercat si alte retete;chiar azi am desfacut un borcan din 2011!!!!
    Ai zis ceva de friptura???numai la friptura te gandesti hi,hi da o fasolica nu-i buna????ca eu asta am facut!!
    Pup Medi si o zi buna!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am incercat si alte retete Lulu dar sincera sa fiu aceasta imi place cel mai mult,este atat pe placul meu cat si al familiei mele.
      Mai intrebi,cum sa nu vreau o portie de fasolica si cu un castravecior merge minunat de bine.
      Seara frumoasa!

      Ștergere
  3. imi plac mult castravetii murati desi pe cei cruzi nu ii consum aproape deloc :) Ai pus un borcanel si pentru mine? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum sa nu Paula,te astept cu drag sa-l ridici.
      Pup!

      Ștergere
  4. O reteta foarte buna. Bravo Medi si pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mmm, foarte buni!!!Preferatii mei!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred ca ies dulcegi cum imi place mie, nu foarte acrii! Buna reteta ca trebuie sa incepem a conserva::)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Teo eu am pus doar pentru perioada aceasta iar prin septembrie incep sa pun pentru iarna.
      Da sunt usor dulcegi.
      Seara frumoasa!

      Ștergere
  7. Si mama are tot o reteta asemanatoare. Stiu ca sunt foarte buni!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simona stii cum este................depinde de gustul fiecaruia.
      Pupici si de la mine!

      Ștergere
  8. Cei mai buni!! Imi plac castravetii tare mult!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes