Mancare cu fasole galbena si carne de pui


Puteti "confectiona"aceasta  mancarica si cu fasole verde.Si daca vrem o mancarica de post atunci renuntam la carne.

Vroiam sa fac aceasta mancarica...........ii spun mamei care  zice.....cobor imediat in beci sa scot un borcan......i-am raspuns.......nuuuuuuuuuuuuuuu,vreau cu fasole proaspata..............asa ca am pornit spre piata sa vad ce gasesc pe tarabe.Acuma vara nu vreau sa aud de produse conservate,congelate...........imi place ca totul sa fie proaspat...............mancarea are alt gust ,alta savoare cand totul este proaspat.
Citeam zilele trecute un articol despre fasolea proaspata.............si am retinut urmatoarea idee..........culoarea galbena a pastailor vine de la flavonoidele (substante cu efecte antiinflamatoare si antioxidante) pe care aceasta  le contine.Cu cat fasolea are, indiferent de soiul sau, o coloratie mai vie, mai intensa, cu atat are o actiune mai puternica. si mai benefica.Deci putem spune ca pastaile de fasole constituie un medicament valoros.

Ingrediente
1 kg fasole galbena proaspata
500 gr pulpe de pui dezosate
2-3 linguri pasta de tomate
3 fire de  cepa verde
1 fir de usturoi verde
2 morcovi
marar verde
3 linguri ulei de masline
sare
piper macinat.
Mod de preparare
Carnea de pui o spalam ,o taiem cubulete mai mari si o punem intr-o tigaie mai inalta in care am incins uleiul si lasam sa se rumeneasca pe ambele parti.Scoatem carnea astfel rumenita pe o farfurie iar in uleiul ramas calim ceapa taiata marunt.Cand ceapa devine translucida adaugam morcovul curatat,spalat si taiat fasiute subtiri si  usturoiul taiat marunt si mai lasam pe foc circa 1-2  min.Adaugam apoi  in tigaie si bucatile de carne rumenite.Stingem totul cu apa fierbinte si lasam sa dea in cateva clocote.Condimentam dupa gust cu sare si piper.Adaugam si fasolea spalata,curatata si rupta in bucati potrivite .Completam cu apa atata cat aceasta sa acopere totul..Lasam sa fiarba sub capac pana cand atat carnea cat si fasolea sunt bine facute apoi
adaugam  pasta de tomate si mai lasati sa fiarba inca 5 minute.
La final adaugam  mararul .Tragem de pe foc si ....................va astept la masa!

Va doresc pofta buna!

24 comentarii:

  1. Arata tare delicios! Si imi si foame....

    RăspundețiȘtergere
  2. Buuunnn... foarte bun!! Tare mult ve place si noua fasolea galbena!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ne place,trebuie sa fac si eu, am vazut ca a aparut in piata!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Vai,cum arata.Asa o pofta am,trebuie sa cumpar si eu.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. O prezentare frumoasa in farfurie, foarte apetisanta. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. E foarte buna si foarte sanatoasa Felis.Ma bucura vizita ta.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, intradevar a aparut Teo.Eu am luat ieri si am facut si o ciorbica.........mmm..........tare buna.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Dia,pana cumperi tu hai la mine la masa te rog.
    Zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc,Sara@Miki!
    Pup si zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  10. Medi ai pregatit o papica ce imi place.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  11. Uite din cauza asta iubesc eu primavara ca este plina piata numai de bunatati. Pfiu imi place tare mult acest fel de mancare arata extrem de bine yummy

    RăspundețiȘtergere
  12. Daca ai stii cat de mult ne place! Mancam de 2 ori pe luna ori mancarica, ori ciorba! LIKE!!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Apetisant, vreau sa vin la masa Medi.

    RăspundețiȘtergere
  14. Arata delicios!Yummy, sunt innebunita dupa pastai!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  15. Alice,uite ca si eu ca si tine iubesc primavara cu toate prospaturile ei.Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  16. Alinutzika,ma bucur ca iti place si te invit la masa!

    RăspundețiȘtergere
  17. Multumesc Cristina!
    Am facut si ciorbica........mmm........tare buna!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes