Pizza mexicana


Daca este duminica este....................pizza.
Ne-am insusit obiceiul ca duminica,pentru masa de seara sa "confectionam" pizza.
De aceasta data am recurs la o pizza mexicana!

Ingrediente
Pentru aluat
200 gr faina
15 gr drojdie uscata
un varf de cutit de sare
2 linguri de ulei
½ pahar de lapte
Pentru umplutura
1/2 ardei gras rosu
100 g porumb din conserva
100 g ciuperci din conserva
150 g masline fara samburi
1 carnacior
1 lingura ulei de masline
 2-3 linguri sos de rosii
1 ardei iute rosu
100 g cascaval
1 lingurita sos tabasco
faina pentru tapetat forma
ulei pentru uns forma

Mod de preparare
Punem faina intr-un vas si amestecam cu drojdia.Adaugam laptele,uleiul si sarea.
Framantam, dupa care dam aluatul rezultat la rece (la frigider) circa 30 min.
Scoatem aluatul de la rece si il intindem direct (cu ajutorul degetelor)intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Stropim aluatul cu cateva picaturi de ulei de masline , ungem cu sosul de rosii.si urmeaza apoi celelalte ingrediente....ardeiul rosu taiat cubuletei,porumbul,ciupercile,maslinele,carnaciorul taiat bucati subtiri,ardeiul iute taiat si el .Cascavalul il taiem felii si il asezam peste  ingredientele de mai sus.
Stropim totul cu sos tabasco si dam la cuptor.Tinem  pana cand blatul este putin rumen iar parmezanul s-a topit.
Scoatem din cuptor ,lasam sa se racoreasca putin ,scoatem din tava ,taiem felii si apoi servim.

Pofta buna!

10 comentarii:

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes