Somn marinat in sos mediteranean

De mult nu am mai postat retete cu peste................si asta nu pentru ca nu asi mai fi preparat ci pentru ca ori nu am pozat ori am "confectionat" retete care deja sunt postate.
Astazi va invit la acest delicios preparat care mie mi-a incantat papilele gustative.
Ingrediente
4 fileuri de somn
2 catei de usturoi
1 lingurita ulei de masline
  • un praf sare
  • 2-3 boabe piper negru zdrobite
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 linguri vin alb sec
  • 1 lingurita marar uscat
  • 2 linguri cu capere
  • Mod de preparare

  • Spalam fileurile de peste si le lasam la scurs.
    Intre timp ne ocupam de sos................intr-un vas amestecam uleiul de masline ,cateii de usturoi feliati subtire,sarea,piperul,coaja si zeama de lamaie,vinul,mararul si caperele.Amestecam bine pentru o buna omogenizare.
    In acest sos marinam bucatile de peste.Acoperim vasul cu o folie si dam la frigider pentru circa 2 ore.
    Scoatem bucatile de peste din marinata  si le tamponam bine cu o hartie de prosop.
    Incingem bine o tigaie de teflon si frigem bucatile de peste.
    Asezam bucatile de peste in tigaie mai intai pe partea cu pielea si cand sunt bine facute le intoarcem si pe cealalta parte.

    Dupa ce am fript pestele in aceiasi tigaie frigem si niste legume pe care le servim drept garnitura(ardei gras,ceapa,rosie etc).
    Servim pestele cald alaturi de garnitura si il stropim cu sosul in care a fost marinat,avand grija ca inainte de servire sa-l incalzim putin.

    Pofta buna!


    10 comentarii:

     
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes