Tarta rustica cu mere


Inca o prajitura cu mere rase si congelate.

Ingrediente
Pentru aluat
1 lingurita rasa sare
1 lingurita rasa zahar
2 linguri ulei de masline
165 ml lapte
1 ou
300 g faina
2 lingurite rase drojdie uscata
Pentru umplutura
1 kg de mere rase(eu am avut congelate)
1 lingurita scortisoara
2 plicuri cu zahar vanilat
4 linguri cu varf zahar
2 linguri rase zahar pentru presarat pe tarta
o mana biscuiti digestivi sfaramati
unt pentru uns tava de tarta
Mod de preparare
Aluatul l-am facut la masina de paine.Am pus ingredientele in ordinea de mai sus ,am programat masina pe functia -aluat-am lasat 1,30 h  dupa care am scos aluatul intr-un vas si l-am lasat circa 30 min la crescut.
Pudram aluatul cu faina ca sa nu se lipeasca si il intindem pe o suprafata pudrata si ea cu faiana.
Intindem o foaie de circa 1 cm grosime.
Ungem o tava de tarta cu unt si cu ajutorul unui sucitor asezam aluatul in tava lasand marginile pe dinafara. formei.Intepam din loc in loc aluatul cu ajutorul unei furculite.
Merele decongelate se pun intr-un vas ,se adauga zaharul  si se calesc pe foc circa 15-20 min.Tragem de pe foc ,lasam sa se racoreasca si apoi adaugam zaharul vanilat si scortisoara .Amestecam bine pentru o buna omogenizare.
Umplem cu aceasta compozitie forma captusita cu aluat si nivelam cu ajutorul unei spatule.Pliem spre interior marginile aluatului peste care presaram cele 2 linguri de zahar tos.
Rupem biscuitii bucati mici si ii punem in mijlocul tartei.
Preincalzim cuptorul.
Dam tarta la cuptor .la 180 grade si lasam circa 30-40 min(facem testul scobitorii).
Scoatem din cuptor,lasam sa se raceasca si apoi scoatem din tava si taiem.

Pofta buna!

10 comentarii:

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes