Rondele de dovlecel umplute cu carne tocata ,pane

Am vazut,mi-a placut si am trecut sa "confectionez".

Ingrediente
2 dovlecei potriviti
500g carne de porc
3-4 fire ceapa verde
1 legatura marar
1 ou
sare
piper macinat
Mai avem nevoie
ulei pentru prajit
faina
2 oua mici
Mod de preparare
Trecem carnea prin masina de tocat.
Taiem dovleceii in rondele de circa 1 cm inaltime.
Indepartam,folosind un cutit,miezul dovleceilor.
Carnea tocata o amestecam cu ceapa si mararul taiate marunt.
Incorporam oul,adaugam sare si piper dupa gust si amestecam bine.
Formam bilute din carnea tocata si umplem fiecare rondea.
                                          Apasam usor cu palma pentru aplatizare.

Dam rand pe rand fiecare rondea de dovlecel umpluta prin faina.
Scuturam pentru a indeparta surplusul de faina sI dam apoi prin ou batut .
Incingem bine ulei intr.o cratita si prajim rondelele de dovlecei.
Cand sunt gata facute si rumene scoatem rondelele de dovlecel pe un prosop absorbant.
Se pot servi atat calde cat si reci acompaniate de mujdei de usturoi sau iaurt rece.

Pofta buna!
.

10 comentarii:

  1. Îmi plac și mie. O să fac și eu duminică.

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata minunat,Medi!
    Eu,inca n-am facut.Uitasem de reteta asta.Bine ca mi-ai reamintit-o!

    RăspundețiȘtergere
  3. Meducule, astea sunt dementiale! Biig like! te pupacesc si fur si cateva rondele! :)))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc,multumesc!
      Si eu te pupacesc si te las sa furi cate rondele vrei...hihihi.

      Ștergere
  4. Doamne cum arata !Si ce gustoase tre'sa fie...

    Am vazut si eu reteta, dar....am uitat de ea, insa tu mi-ai reamintit-o !

    RăspundețiȘtergere
  5. Medi,hai ca fac si eu ca tine:vazut,placut,trecem la treaba!!
    O idee minunata!!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes