Tarta cu capsuni

Reteta este by Laura Nechita http://lauranechita.blogspot.ro/2015/05/tarta-frageda-cu-capsuni.html careia ii multumesc!
Imi plac capsunii ,imi plac prajiturile cu fructe.Cu un blat fraged, cu aroma si dulceata capsunilor proaspete a iesit un desert pe care mi-l doresc oricand.

Ingrediente
Pentru blat
100 g unt
170 g faina
1 ou
1 lingura zahar
coaja rasa de la o lamaie
coaja rasa de la 1/2 portocala
un praf de sare
Pentru umplutura
350 g capsuni
1 lingura zahar
1 lingurita amidon
2-3 linguri apa
1 lingura zeama de lamaie
2 plicuri zahar vanilat
Mai avem nevoie
unt pentru uns forma
nuca fin macinata
1 galbenus pentru uns
2 lingurite coaja de portocala
Mod de preparare
Aluatul
Pregatim aluatul de pe o zi pe alta
Mixam untul moale cu praful de sare si zaharul.
Incorporam oul si mixam.
Adaugam coaja rasa de lamaie si portocala apoi faina in ploaie si amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn.
Framanatam si facem o bila din aluatul astfel "confectionat".
Aluatul obtinut il impachetam intr-o folie alimentara si il dam la frigider pana a doau zi.
     In felul acesta se va fragezi foarte bine.
Umplutura
A doua zi ,inainte de a scoate aluatul din frigider ,pregatim umplutura.
Alegem circa 3-4 capsuni mai coapte ,adaugam apa,zaharul si amidonul si le mixam bine.
Punem pe foc aceasta compozitie si amestecam pana se ingroasa un pic.
Taiem felii celelalte capsuni,le stropim cu sucul de lamaie,adaugam zaharul vanilat  si le adaugam peste sosul de mai sus.
Amestecam.
Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie ,nu foarte graoasa.
Ungem o forma de copt (cu diametrul de 26 cm)cu putin unt si asezam foaia astfel incat sa acopere si marginile formei.
Presam usor aluatul astfel incat el sa se aseze bine,indepartam marginile in exces si din loc in loc intepam cu furculita.
Turnam peste aluat compozitia de mai sus.
Deasupra presaram cele 2 lingurite cu coaja de portocala.
Din aluatul ramas de pe margini am "confectionat" fasii subtiri cu care am acoperit tarta.
Ungem aceste fasii cu galbenus de ou si presaram peste ele nuca macinata fin.
   Dam la cuptorul preincalzit,la foc moderat pentru circa 20-25 min.


Pofta buna!







2 comentarii:

  1. Meducule, acum imi spui de tarta asta, moare omul de pofta capsunilor... :P Acu' astept vara sa vin sa cer :)))) Muah!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes