Tort cu crema mascarpone si gem de caise

Este tortul pe care l-am "confectionat" pentru Elena cand cu 9.36 a luat bacalaureatul!
Felicitari,Elena!

Ingrediente
Pentru blat
6 oua
6 linguri apa
11 linguri zahar
9 linguri faina
2 linguri cacao
2 plicuri zahar vanilat
un praf de sare
Pentru crema
250 g mascarpone
400 ml frisca
200 g zahar pudra
20 g gelatina
350 g gem de caise
2 plicuri zahar vanilat

Pentru sirop
200 ml apa
100 g zahar
1 fiola esenta de rom
Mai avem nevoie
unt pentru uns forma
Mod de preparare
Blatul este by GabyDuceag de la Papa Bun http://retetepapabun.ro/blat-de-tort-perfect-fara-praf-de-copt/

Separam albusurile de galbenusuri.
Peste albusuri adaugam un praf de sare si mixam bine pana cand compozitia isi dubleaza volumul si devine spumoasa.
Adaugam zaharul ,in ploaie,si mixam pana cand zaharul este complet dizolvat.Adaugam si zaharul vanilat.
Adaugam apa lingura cu lingura si amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus(NU circular).
Incorporam  galbenusurile, amestecand la fel ca mai sus.
Cernem faina.
Cernem cacao.
Incorporam atat faina cat si cacao in amestecul de mai sus ,amestecand usor pentru o buna omogenizare.

Ungem o forma rotunda ,cu diametrul de 24 cm. cu unt si apoi o captusim cu hartie de copt.Presam usor astfel incat hartia sa se lipeasca atat de fundul tavii cat si de peretii acesteia.
Turnam compozitia in tava si nivelam cu ajutorul unei linguri.
Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem la 165 grade pana cand blatul trece testul scobitorii(circa 30-40 min).
Nu trebuie sa deschidem usa cuptorului in timpul coacerii ,cel putin in primele 15 min.
Scoatem tava din cuptor si lasam blatul sa se raceasca apoi il taiem in doua( se poate si in trei).
Siropul
Adaugam zaharul in apa si fierbem pana la dizolvarea acestuia.
Lasam sa se raceasca si apoi adaugam esenta de rom.
Crema
Punem la hidratat gelatina in circa 100 ml apa rece si apoi o dizolvam pe baia de apa, fara a o da in fiert.
Mixam bine branza mascarpone cu zaharul pudra si zaharul vanilat.
In crema mascarpone incorporam gelatina si omogenizam bine.
Adaugam gemul de caise si mixam bine.
Batem frisca si o adaugam in amestecul de mai sus.
Asamblare
Insiropam prima foaie de blat si adaugam peste ea jumatate din cantitatea de crema.
Nivelam.
Peste stratul de crema punem cea de.a doua foaie de blat insiropata si turnam restul de crema.
Nivelam.
Ornam dupa placul fiecaruia.Eu am ales varianta ......ornamente de ciocolata si felii de caise glasate
Dam la frigider pentru cateva ore pana se incheaga crema.



Pofta buna!




4 comentarii:

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes