Gogosi pufoase cu unt

Va plac gogosile?....Dar mai bine intrebam....este cineva oare caruia sa nu-i placa gogosile?
Am "furat " aceata reteta de la Iuliana Florentina Avram careia ii multumesc...http://retetefeldefel.ro/gogosi-pufoase-cu-unt/.
Au iesit niste gogosi pufoase, aromate de imi lasa gura apa numai cand vorbesc de ele....hihihi.

Ingrediente
550 g faina
25 g drojdie proaspata
150 ml lapte
2 oua
100 g zahar
80 g unt
un praf de sare
1 lingurita rasa coaja de lamaie
1 lingurita rasa coaja de portocala
2 pliculete zahar vanilat
1 lingura esenta de rom
Mai avem nevoie
zahar pudra pentru pudrat
faina pentru infainat masa
ulei pentru prajit
Mod de preparare
Amestecam drojdia cu putin lapte caldut.(circa 50 ml).
Cernem faina.
Facem o adancitura in mijlocul fainii  si punem amestecul de lapte cu drojdie.
Lasam la crescut circa 10/15 min.
In acest timp batem ouale cu zaharul si aromele(coaja rasa de lamaie si portocala,zaharul vanilat si esenta de rom.).
Adaugam restul de lapte(caldut).
Topim untul ,il lasam sa se racoreasca putin apoi il adaugam in amestecul de mai sus.
Turnam amestecul peste faina ,adaugam sarea si framantam circa 10 min.
Aluatul trebuie sa fie unul moale dar nelipicios.
Acoperim vasul in care avem aluatul cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit ,la cald,aproximativ 1 ora(pana ce isi dubleaza volumul).
Punem aluatul pe masa infainata ,il impartim in doua bucati si cu ajutorul sucitorului intindem fiecare bucata in foi de circa 5 mm. grosime.
Cu ajutorul unui pahar decupam gogosile.
Acoperim gogosile cu in prosop de bucatarie si le lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Prajim in baie de ulei gogosile, pe rand ,la foc moderate.
Le scoatem pe un prosop absorbant si apoi le pudram cu muuult zahar pudra(asa imi place).

Pofta buna!

2 comentarii:

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes