Tiramisu cu piure de zmeura

A fost ziua verisoarei mele Camelia,bunica lui Raducu.
Ce poate fi mai bun,mai delicios ,mai racoros,mai elegant decat o portie de tiramisu?Voi ce spuneti?
Zmeura a fost proaspata,aromata,de-abia culeasa din gradina de la mama.


Ingrediente
750 g mascarpone
200 g zahar pudra
800 ml smantana pentru frisca
1 kg zmeura
200 g piscoturi
Pentru ornat
zmeura
visine
cacao
Mod de preparare
     Pentru piureul de  zmeura
Punem zmeura intr.un bol mai inalt si pasam pentru a obtine un piure.
Trecem piureul printr o sita pentru a îndepărta semințele mici. 
Dam la frigider cat timp ne ocupam de crema.
   Pentru crema
Amestecam mascarpon cu jumatate din cantitatea de zahar pudra si mixam circa 8-10 min.
Separat amestecam smantana pentru frisca cu restul de zahar pudra si mixam pana frisca devine ferma.
Incorporam ,lingura cu lingura frisca in crema mascarpone.
Asamblare
Pentru asamblare am folosit un vas yena cu diametrul de 21 cm. si 2 pahare.
Punem de jur.imprejurul vasului un rand de zmeura proaspata,apoi pe fundul vasului punem piscoturile ,peste care  turnam un strat generos de piure de zmeura.
Urmeaza un strat de crema(jumatate din cantitatea de crema).
Nivelam .
Continuam cu un  rand de zmeura de jur.imprejurul vasului și un strat de piscoturi peste crema.
Peste piscoturi adaugam piureul de zmeura ramas.
La final ultimul strat de crema.
Nivelam crema.
Pudram cu cacao.
Decoram cu zmeura si visine.

Delicios!
Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Multi ani cu sanatate verisoarei tale, Mediuta! Am venit si eu la bunatati. Arata intr un mare fel tiramisul tau! Te pup.

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes