Negresa de post cu cafea, gem și zmeura

Țineți post? Va este pofta de ceva dulce? 

Ei, bine aceasta negresa de post este atât de buna, de aromata, ciocolatoasa, un pic umeda,dulce-acrișoare, ușor de făcut. 

Este adevărat, este o negresa îmbunătățită dar îmi aduc aminte de bunica mea care făcea negresa după reteta clasica și ce bună era. 

Asa... ce va pot spune, înainte sa trecem la treaba. 

Pentru copii putem înlocui cafeaua cu lapte de cocos, de soia sau simplu... apa. 

Pentru aroma se poate folosi în compoziție coaja de portocala sau lamaie. 

Cantitatea de zahar poate fi ajustata dacă doriți o prăjitură mai dulce. 

Fiind o prăjitură umeda este indicat sa o lasam sa se răcească înainte de feliere. 

În compoziție putem adaugă alune, stafide, rahat, fructe confiate. 

Putem pudra cu zahar pudra sau putem glazura. 

Era sa uit...am avut zmeura congelata. Asta vara, pentru ca a fost zmeura din belșug în gradina, am pus câteva caserole la congelator. Deci, puteți folosi atât zmeura proaspata cât și congelata. 

Igrediente

750 ml cafea

630 g faina

200 g zahar

2 pliculețe zahar vanilat

180 ml ulei

60 g cacao

4 linguri gem de prune

250 g zmeura

1 pliculeț praf de copt

1 linguriță rasa bicarbonat de sodiu

un praf de sare

1 lingura esenta de rom 

Mod de preparare

Într un bol amestecam ingredientele lichide :cafeaua, uleiul, esenta de vanilie. 

Adăugăm zaharul zi zaharul vanilat, amestecând pana la dizolvare. 

Cernem faina și o amestecam cu bicarbonatul, praful de copt si sarea.

Cernem și cacao. 

Adăugăm ingredientele solide peste cele lichide și amestecam cu un tel. 

Incorporam și gemul. 

Amestecam bine. 

Turnam compoziția într o tava tapetata cu hârtie de copt și nivelam.

Adaugam zmeura deasupra compoziției. 

Dam la cuptor și ținem circa 30-40 min

Pentru a fi siguri ca este bine făcută este indicat sa facem testul scobitorii. 

Când prăjitură este gata facuta, scoatem tava din cuptor, lasam sa se răcească după care tăiem. 



 Dupa preferințe putem pudra cu zahar pudra, putem glazura  sau putem lăsa asa cum am scos o din cuptor. 
Pofta bună! 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes