Focaccia cu ton și porumb

Pentru seara și au anunțat prezenta niște prieteni. Nu mi a fost deloc greu sa ma hotărăsc ce sa fac mai ales ca știam ca acestia sunt fan focaccia. 

Focaccia, pe lângă faptul ca este foarte simplu și rapid de confecționat este și foarte ușor de combinat cu diverse ingrediente. Drept combinații putem folosi, roșii, măsline, peste, porumb, ceapa, usturoi, mozzarella, parmezan. 

Eu de data asta am ales ton, porumb și mozzarella. 

Ingrediente

Pentru aluat

350 g făină 

250 ml apă calduta

7 g drojdie uscata

1/2 linguriță sare

4 linguri ulei de masline

Pentru umplutura

170 g porumb din conserva

1 conservă de ton în ulei

100 g mozzarella

rozmarin

sare

piper

Mai avem nevoie

frunzulițe de patrunjel pentru decor

ulei pentru uns palmele

Mod de preparare

Cernem faina și o amestecam cu sarea și drojdia. 

Turnam în fir subțire apa calduta și o incorporam în amestecul de faina. Frământam. Adăugăm și uleiul de măsline. Frământam pana când aluatul nu se mai lipește de mâini. 

Dam aluatului o forma de bila, acoperim vasul în care l am frământat cu un prosop de bucătărie și îl lăsăm la cald, la dospit, pana ce acesta își dublează volumul. Dospirea durează circa 1-1,20 min. 

Când aluatul și a dublat volumul îl scoatem din vas și l punem în tava în care urmează sa coacem focaccia.
*Tava o captusim cu hârtie de copt. 
*Tava în care coacem focaccia are dimensiunea 32/26 cm. 

Cu ajutorul palmelor unse cu ulei întindem aluatul în tava. 

Acoperim cu un prosop de bucătărie tava și lăsam aluatul la cald, la crescut pentru circa 30 - 45min.

 *Dospirea depinde și de cât de cald este în bucătărie. 

Dupa dospire, îndepărtăm prosopul și cu ajutorul degetelor facem niște adâncituri în aluat. 

Stropim cu uleiul din conservă, aluatul. 


Așezăm deasupra aluatului, bucățile de ton și porumb. 

Presaram sare și piper,proaspat măcinate. 

Dam la cuptor și după circa 15 min. scoatem tava din cuptor și adăugăm mozzarella rasa. Dam din nou la cuptor și mai ținem circa 5-7min.

Scoatem tava din cuptor, lăsăm să se răcorească puțin apoi tăiem focaccia și putem servi. 

*Se poate servi atât calda cât se rece. 


Pofta buna! 







 sarea și drojdia. 

Turnam în fir subțire apa calduta și o incorporam în amestecul de faina. Frământam. Adăugăm și uleiul de măsline. Frământam pana când aluatul nu se mai lipește de mâini. 

Dam aluatului o forma de bila, acoperim vasul în care l am frământat cu un prosop de bucătărie și îl lăsăm la cald, la dospit, pana ce acesta își dublează volumul. Dospirea durează circa 1-1,20.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes