Chec pufos cu cacao și nuca

Un chec moale, pufos și aromat.

L. am făcut de nenumărate ori dar nu am făcut postare cu el, asa ca acuma a sosit momentul sa vedem despre ce este vorba. 

Ingrediente

400 g faina

8 oua

225 g zahar

2 pliculețe zahar vanilat

250 ml lapte

200 ml ulei

3 linguri cacao

1 lingura esență vanilie

un praf sare

10 g praf de copt

zeama de la o lamaie

miez de nuca


Mod de preparare

Separam albușurile de gălbenușuri. 

Mixam albușurile cu un praf de sare pana obținem o spuma. 

Adăugăm în ploaie zaharul și zaharul vanilat și mixam pana spuma devine densa și lucioasa. 

Batem gălbenușurile și adăugăm în fir subțire uleiul. Adăugăm și laptele. 


Peste bezea punem amestecul de gălbenușuri, esență de vanilie și amestecam. 
Cernem faina și o adăugăm în amestecul de mai sus și amestecam bine cu ajutorul unei spatule. 

Cernem cacaoa și o incorporam și pe ea în aluat. 

Dizolvam praful de copt în zeama de lămâie și îl adăugăm în aluat. Amestecam pentru o buna omogenizare. 

Captusim o tava (eu am folosit tava de cozonac)  cu hârtie de copt și turnam aluatul. 

Deasupra aluatului punem miez de  nuca(ușor prăjit) și rupt cu mana. 

Coacem checul cu cacao și nuci la o temperatura de 170 grade timp de circa 45 min. 

*Facem testul scobitori pentru a ne asigura ca prăjitură este bine făcută. 

Scoatem checul din tava, îndepărtăm hârtia de copt și îl lăsăm să se răcească. 


Feliem. 




Pofta buna! 




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes