Branza de vaci făcută în casa

Delicios de buna!

Este de preferat sa folosiți un lapte gras, de la țărani, dar dacă nu aveți de unde sa l procurați folosiți ca și mine un lapte din comerț de 3,7 % grăsime. 

În loc de zeama de lămâie se poate folosi și oțet din vin alb. 

Ingrediente 

2 litri lapte vaca

zeama de la o lamaie mare sau de la 2 mai mici(circa 60 ml) 

un praf de sare

Mod de preparare

Punem laptele într un vas împreună cu zeama de lămâie, sarea și dam la foc.Tinem pe foc pana se separa branza de zer. 


Tragem de pe foc și lăsăm circa 15 min la odihnit. 

Punem deasupra unei site o bucata dubla de tifon și strecuram compoziția. 

Strângem și apoi legam tifonul și lăsăm la scurs circa 4-5 ore sau chiar peste noapte. 
Verificam dacă nu mai picura zer și desfacem tifonul. 
Branza arata foarte bine, deci o putem folosi. 



Pofta buna! 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes