Chifle cu miere si fulgi de migdale


Ingrediente

Pentru chifle
600 g faina alba
350 ml apa
1 lingura cu miere
1 plic cu drojdie
1/2 lingurita sare
Mai avem nevoie de :
putin ulei
miere pentru uns
fulgi de migdale



Mod de preparare
Aluatul l-am facut la masina de paine.Ordine in care am pus ingredientele a fost urmatoarea:apa ,sare, miere,faina, drojdie.Dupa ce se termina programul , se scoate aluatul din cuva , se pune intr-un vas si se lasa sa creasca ,acoperindu-l cu un prosop de bucatarie

Chiflele le-am copt in aceasta forma de lut.
Dupa ce a crescut , aluatul se imparte in 7 bucati(atatea chifle mi-au iesit) si cu mana umezita in putina apa se modeleaza chiflele care se aseaza apoi pe rand in formele vasului de lut uns in prealabil cu putin ulei.
Se mai lasa la crescut circa 5-10 min. dupa care se unge fiecare chifla in parte cu miere si apoi se presara fulgi de migdale.
Se da la cuptor pana chiflele se rumenesc.Se scoate apoi vasul din cuptor si se lasa sa se raceasca .
Chiflele se scot pe rand din forma.
Sunt delicioase acompaniate de un pahar cu iaurt, sana, lapte batut.


Pofta buna!

10 comentarii:

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes