Cod prajit


Ingrediente:
.6 bucati de cod
.faina
.malai
.zeama de lamaie
.ulei
.sare, piper
Mod de preparare:
Se curata, se spala si apoi se zvanta pestele cu ajutorul unui prosop de bucatarie.Se stropeste cu zeama de lamaie fiecare bucata in parte si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.Se face un amestec de faina cu malai prin care se da fiecare bucata de peste in parte.Se scutura pentru a indeparta excesul de amestec de faina cu malai.
Intr-o tigaie se incinge uleiul , se pun bucatile de peste si se prajeste pe amandoua partile pana se rumenesc frumos.Se scot apoi pe un platou si se servesc alaturi de o garnitura sau cu mujdei de usturoi si mamaliguta.

Pofta buna!

7 comentarii:

  1. Nu am gatit niciodata cod,,,,maria,are oase?intreb ca prostu ca nu stiu,,,,eu cumpar des Somn,de ala stiu sigur ca are doar sira spinarii,,,Asta fiindca m-am inecat in tinerete si acum mor de frica,desi as manca peste la mic dejun-pranz-si cina in fiecare zi.Oricum mi-ai facut pofta cu pestiii ,,,,arata super,,,mmmm.Te pup si-ti doresc weekend frumos!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma duc sa scot si eu niste peste din conge, ca mi-ai facut pofta! pup

    RăspundețiȘtergere
  3. nu am facut niciodata codul asa,dar nu e timpul pierdut !arata grozav de apetisant.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mirela are numai sira spinarii asa ca poti manca fara grija.Te pup si iti doresc o seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Liana......hahaha........pana faci tu hai la mine sa-ti dau o portie.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am facut si cod prajit dar in ulei de palmier si n-a fost bun de nimic.Oare asta sa fie problema sau ca l-am dat doar prin malai?Oana.

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes