Saramura din burta de crap romanesc


Ingrediente:
.2 buc. burta de crap
.1/2 ardei gras rosu
.1/2 ardei gras verde
.1 rosie
.3-4 catei de ustruroi
.ardei iute
.patrunjel verde
.ulei
.sare,piper
Mod de preparare:
Bucatile de peste se spala, se lasa la scurs apoi e condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se pun pe gratar la fript.Ardeiul gras si rosia se coc si ele alaturi de peste.
Separat intr-un vas se pune la fiert apa cu sare si putin ulei.Cand incepe sa fiarba adaugam ardeiul copt taiat fasiute ,rosia decojita si taiata cubulete,usturoiul pisat (sau taiat fasiute subtiri) si cateva rondele de ardei iute.Lasam sa dea in cateva clocote apoi luam de pe foc si adaugam bucatile de peste fripte.Condimentam dupa gust cu sare si piper ,asezonam cu patrunjel verde si lasam 10-15 min sub capac.
Servim cu mamaliguta calda.

Pofta buna!

6 comentarii:

  1. Delicios,imi place tare mult pestele,,,desi nu prea gatesc ca nu-i place sotului,,,,puppp!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmm, ce apetisant,de mult n-am mai mancat o saramura. Nu sunt mare fan peste, dar o saramura de crap e binevenita oricand

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunat arata, mi-a ramas sufletul la reteta asta :) !

    RăspundețiȘtergere
  4. Mirela, la mine mananca si sotul , ne place tare mult la amandoi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Vio, te astept la o portie cu mare drag.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sylvia, te astept si pe tine la o portie.

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes