Ingrediente
1 bucata slanina
zeama de varza
sare grunjoasa
usturoi zdrobit
ulei
foi de dafin
boabe de piper
boia
Mod de preparare
Facem o pasta din usturoi zdrobit si ulei cu care ungem slanina.Se sareaza apoi cu sare grunjoasa din abundenta si se lasa la rece 2-3 zile pana cand slanina isi ia sarea necesara, dupa care se scutura de surplusul de sare si se pune la fiert in zeama de varza la care am adaugat cateva boabe de piper si cateva frunze de dafin.Se tine la fiert pana cand intra furculita usor in ea.Se lasa apoi la rece si se presara cu boia.Se lasa la zvantat si apoi se tine la frigider sau chiar la congelator.
Cu o ceapa rosie alaturi este o bunaciune.......mmm.
Pofta buna!
Slanina fiarta in zeama de varza
maria mihalache
●
luni, 17 ianuarie 2011
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Popular Posts
Search this blog
Despre mine
...imi place PRIMAVARA(poate pentru ca m-am nascut in acest anotimp!!!),imi plac florile( ...si in mod deosebit trandafirii albi),imi place sa calatoresc(sa imi umplu sufletul cu tot ce este frumos...),imi plac oamenii( cu bune si ...mai putin bune).......dar imi place sa si bucataresc......si d'asta sunt aici! Usa bucatariei mele este deschisa tuturor.......va rog intrati, nu ezitati! BINE ATI VENIT!
Translate
Blog Archive
.
Doamne cat imi place sunculita asta... Facea si bunica mea asa fiarta si era delicioasa. Soriciul se face un pic elastic, nu?
RăspundețiȘtergeremmmmm ,te cred si eu ca-i o bunaciune,,,,trebuie sa-mi fac si eu,desi sotul nu prea mananca,dar fac mai micuta.Arata delicios si mi-ai facut o pofta,,,,puppp!!
RăspundețiȘtergereSoarele meu, ce pofta de slanina mi-ai facut.
RăspundețiȘtergereTe pup si-ti doresc o seara faina.
of doamne ce bunatate......si cu ceapa rosie.....pupici
RăspundețiȘtergereNu as refuza o bucatica :) sub nici o forma !
RăspundețiȘtergereDa Cristina este bun si soricul.Pup!
RăspundețiȘtergereMirela nici noi nu am facut multa pentru ca nu avem voie sa mancam , am facut asa de pofta.
RăspundețiȘtergereMicul, iti trimit cateva feliute?......hihihi.
RăspundețiȘtergerePup!
Intradevar Alialexa cu ceapa rosie mananci si nu te mai opresti.
RăspundețiȘtergereSylvia, iti ofer cu mare placere.
RăspundețiȘtergereDa' reteta-i furata... cu tot cu poza! Trebuia sa spui de unde!! Asa-i civilizat, madame!
RăspundețiȘtergereDe pe bucataras.ro!!!
Madame Iulia Nastase esti un detectiv "excelent"........intradevar mi-am furat si reteta si poza de pe bucataras.ro.Te rog sa mai verifici pentru ca mi-am furat mult mai multe retete, nu este singura.Te "felicit" pentru spiritul tau observatie si pentru munca depusa.
RăspundețiȘtergeree delicioasa! Imi place mult!
RăspundețiȘtergere