Pulpe si piept de curcan in sos de citrice

Inainte de a ne aseza la masa haideti sa vedem ce stim si ce nu stim despre carnea de curcan: • Carnea de curcan este una dintre cele mai bogate surse de aminoacizi din cate exista in carnuri. In plus, are un continut scazut de grasimi si este bogata in fier, zinc si magneziu - toate acestea fiind vitale pentru sanatatea organismului
 • Pieptul de curcan fara piele este cea mai slaba carne. 100 g piept de curcan contin doar 0,5 g grasimi, de aceea poate fi inclusa cu incredere in regimul celor care au probleme cu greutatea.
• Carnea de curcan este o sursa bogata in proteine, mai bogata decat puiul, vita sau porcul. 100 de grame de curcan contin 25 g de proteina, esentiala pentru mentinerea in cote normale de sanatate amusculaturii si a sistemului imunitar.
 • Carnea de curcan nu contine multe calorii, astfel, la 100 gr de produs avem: - Piept curcan fara piele - 110 calorii - Piept curcan cu piele - 179 calorii - Pulpa curcan fara piele - 140 calorii - Pulpa curcan cu piele - 180 calorii

Ingrediente:
.4 pulpe de curcan dezosate
.1 piept de curcan
.un pahar cu vin alb
.o cana cu supa de carne
.2 lingurite mustar clasic
.ulei de masline
.rozmarin uscat
.oregano
.zeama de la o portocala
.zeama de la o lamaie
.sare,piper
Mod de preparare:
Spalam carnea o condimentam cu sare si o asezam intr-un vas. Facem un amestec de vin, ulei de masline, mustar,rozmarin si oregano .Amestecam bine si turnam peste carne.Acoperim cu o folie de aluminiu si dam la rece pentru 2-3 ore dupa care scoatem din vas ,o clatim cu putina apa calduta , stregem cu un prosop de hartie si asezam carnea intr-o tava. Condimentam cu sare si piper si adaugam supa de carne, zeama de lamaie si zeama de portocala. Dam la cuptor si din cand in cand stropim carnea cu sosul din tava.Tinem pana cand carnea este bine facuta si bine rumenita. Putem servi alaturi de o garnitura si o salata.
Pofta buna!

4 comentarii:

  1. Suna foarte bine, dintre toate legume si fructe totusi carnea im place mai mult ...

    RăspundețiȘtergere
  2. sa ma impiedic si alata nu,cand am vazut ce de bunatati ai facut aici.Imi place mult carnea de curcan ! ca sa nu mai zic de yatrta si carasul ala minunat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hahaha............Mio asa zice si George .

    RăspundețiȘtergere
  4. Pansy, sper ca nu te-ai lovit.Am multe retete pe care de-abia acuma reusesc sa le postez,le scot de la antichitati.

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes