Clatite de post umplute cu dulceata de afine

E cineva caruia nu-i plac clatitele?....................nu cred.................))))



Ingrediente
Pentru clatite
100 g faina alba
100 ml apa minerala
50 ml ulei
25 g zahar
sare
Pentru umplutura
eu le-am umplut cu dulceata de afine
Optional
zahar pudra
Mod de preparare
Punem intr-un bol faina si apoi turnam treptat apa minerala, amestecand continuu astfel incat sa nu se formeze cocoloase.Adaugam apoi uleiul, zaharul si un varf de cutit cu sare.Mixam bine .Daca ni se pare ca este cam groasa compozitia atunci mai adaugam putina apa minerala .Trebuie sa obtinem un aluat de consistenta unei smantani mai subtiri.
Incingem o tigaie(eu folosesc una de teflon) ,o ungem cu putin ulei si apoiturnam cu ajutorul unui polonic compozitie inclinand tigaia astfel incat aluatul sa se intinda pe toata suprafata tigaii. Cand s-a rumenit pe margini, se intoarce clatita pe cealalta parte. Clatitele se pun pe rand pe o farfurie si se acopera ca sa nu se usuce.
Cand am terminat de copt toate clatitele , ungem pe rand fiecare clatita in parte cu dulceata de afine(se poate folosi orice fel de dulceata sau gem), se impaturesc , se pudreaza cu zahar pudra si......................pofta buna!


Pofta buna!

6 comentarii:

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes