Somn la cuptor cu garnitura de spaghetti in sos alla diavola

Reteta de sos am "furat-o " de la boss-ul de pe Bucataras.ro.............i-am adus mici modificari si asta pentru ca nu aveam exact toate ingredientele pe care el le-a folosit si atunci m-am orientat la ce aveam eu prin camara. Este delicios, merita incercat.

Ingrediente
2 buc file de somn
sare,piper
boia de ardei dulce
o mana de spaghetti(eu am folosit integrale)
ulei de masline
patrunjel verde
Pentru sos
ulei de masline
200 ml suc de tomate
5 catei de usturoi zdrobiti
1 ardei iute
1 ceapa
2 linguri de mustar iute
100 ml vin rose
1/2 lg zahar ierburi de Provence
sare piper
Mod de preparare
Fileurile de somn se spala, se lasa la scurs si apoi se condimenteaza cu sare, piper boia de ardei si ierburi de Provence..Se pun pe gratarul unei tavi in care am pus o cana cu apa si se dau la cuptor.Tinem pana cand fileurile sunt bine facute si rumene. Separat intr-o oala cu apa in care am pus un strop de sare fierbem spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj.Cand sunt gata fierte scurgem de apa si clatim cu apa rece.Adaugam o lingura de ulei de masline, putina sare si putin patrunjel verde si amestecam. Pentru sos: Ceapa taiata marunt , usturoiul taiat feliute si ardeiul iute curatat de seminte si taiat fasii mici se calesc in uleiul de masline.Adaugam mustarul si stingem cu vin.Adaugam sucul de tomate si lasam la foc portivit sub capac pana ce sosul scade.La final adaugam ierburile de Provence, zaharul si condimentam cu sare si piper dupa gust.Asezonam cu patrunjel verde. Servim somnul alaturi de spaghetele stropite din belsug cu sos cald. Un deliciu.
Pofta buna!

2 comentarii:

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes