Briose cu branza, morcov si dovlecel

Intotdeaua cand ziceam briose ma gandeam la ceva dulce.....dar m-am gandit sa incerc si varianta sarata Am mai experimentat aceasta varianta(bineinteles folosind  alte ingrediente) si sincera sa fiu mi-a placut foarte mult asa ca ........repetir.


Ingrediente
5 oua
2 dovlecei potriviti
3  morcovi
4-5 linguri cu faina
100 ml ulei
150 gr branza(eu am folosit telemea de vaca)
1 lingura crema de mascarpone
1/2 plic praf de copt
marar
sare
piper
Pentru stratul de deasupra
2 oua
2 -3 linguri cu  smanatana
seminte de mac
Mod de preparare
Batem bine ouale si apoi  adaugam treptat uleiul.Incorporam  faina si praful de copt  amestecand bine . Curatam dovleceii si morcovii si ii dam prin razatoare.Se scurg bine de apa si apoi se amesteca in compozitia de mai sus impreuna cu branza data prin razatoare , crema de mascarpone si mararul.Condimentam dupa gust cu sare si piper.Amestecam bine.
Tapetam formele de briose cu hartie si adaugam compozitia de mai sus .

Batem oul cu smantana si turnam deasupra apoi pudram cu mac.


Coacem briosele circa 30 -40 min.
Sunt ideale ca aperitiv.Se servesc atat calde cat si reci.

Pofta buna!

10 comentarii:

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes