Pandispan cu zahar brun si ornamente de cacao

Este un pandispan cu invelis usor crocant.
Ingredientele folosite sunt pentru o portie (o tava de chec).
Ingrediente
5oua
5 linguri de ulei
220 gr zahar brun
180 gr faina
esenta de vanilie
coaja rasa de la o lamaie
2 linguri cu ornamente(bombonele) de cacao
un praf de sare
zahar pudra-pentru ornat
unt-pentru tapetat forma
 Mod de preparare
Albusurile se bat spuma cu sarea apoi se adauga  treptat  zaharul, mixand circa 20 min.
Se adauga treptat uleiul ,  amestecand usor cu lingura de jos in sus. Vine randul  galbenusurilor....incorporam galbenusurile unul cate unul , esenta de vanilie,coaja rasa de la lamaie si la final   faina putin cate putin. Din compozitia rezultata oprim 2-3   linguri pe care le amestecam cu ornamentele de ciocolata folosind mixerul.Ornamentele de cacao vor da compozitiei o culoare asemanatoare cu cacao ,o parte din ele ramanand intregi .
Se unge o  forma de chec cu unt si apoi se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia.Peste compozitie   se adauga amestecul cu ornamente
si se da la cuptor timp de 45-50 minute la foc mic.
 Dupa ce s-a copt (facem testul cu scobitoarea), oprim cuptorul si lasam forma inauntru cu usa intredeschisa pentru circa 10 minute.Scoatem apoi forma din cuptor si lasam sa se raceasca   , dupa care il pudram pandispanul cu zahar pudra si ........gata...........feliem si............pofta buna! 
 Reteta care m-a inspirat in "confectionarea" acestui pandispan este a Licutei http://licutamarin.blogspot.com/2011/06/pandispan-perfect.html,o persoana draga mie ,cu un blog care ma farmeca atat prin ceea ce"confectioneaza" dar si prin felul de prezentare.Multumesc ,Licuta!

18 comentarii:

  1. Vai Medi cat de mult imi place pandispanul!!! Ti-ai iesit de mai mare pofta!!!!! Seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mama ce pofta mi-ai facut de pandispan! Mereu uit de lucrurile astea simple dar atat de grozave!! E pufosenie adevarata asta! Pup

    RăspundețiȘtergere
  3. pai ce ma fac eu ca sunt la cura? Hai ca te las repede ca tu prea ma ispitesti...

    RăspundețiȘtergere
  4. Medi ce bine a iesit checul! Vreau macar o feliuta, te pupic.

    RăspundețiȘtergere
  5. Tare bun si frumos nevoie mare! Pup

    RăspundețiȘtergere
  6. tare mult imi place pandispanul ..in orice combinatie!

    RăspundețiȘtergere
  7. ha,ha ai dat pestele pe pandispan????
    bun,delicios si cu aspect frumos!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Antonina,eu nu ma complic ,eu fac numai lucruri simple.....hahaha.Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  9. Alinutzika,ma intelegi si pe mine de ce nu fac dulce?Pup si o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  10. Licuta, stii cum este pentru ca ti-am furat reteta.....hihihi.

    RăspundețiȘtergere
  11. Lenutica dupa ce mananci prima felie sigur o vrei si pe a doua.....hihihi.

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes