Somn in crusta de mustar Dijon

Un deliciu.....)))

Ingrediente
2 bucati de somn
4 linguri cu mustar cu seminte Dijon
cimbru
rosmarin
o lingura ulei de masline
un pahar cu  vin alb sec
1 lamaie
zeama de la o lamaie
sare
piper macinat
Pentru garnitura
4gogosari
4 cartofi
marar verde
Mod de preparare
Curatam pestele,il spalam si apoi il lasam la scurs.Stropim pestele cu zeama de lamaie si apoi il condimentam cu sare .Facem un amestec din mustar, ulei de masline,cimbru,rosmarin si piper macinat cu care ungem din belsug pestele.Asezam pestele intr-un vas  impreuna cu gogosarii taiati jumatati in care punem cartofii  taiati ca pentru prajit.Condimentam legumele cu sare ,piper si rosmarin.Taiem lamaia si o punem si pe ea in vas.
Turnam vinul si un pahar cu apa dupa care acopeim vasul cu o folie de aluminiu si  dam la cuptor unde tinem circa o ora dupa care indepartam cu grija folia, srtopim pestele cu sosul din vas  si mai tinem la cuptor pana cand totul este bine facut iar pestele frumos rumenit.
Asezonam cu marar verde si servim cald.

Am facut asa ceva cand a fost Gabytza(de pe Bucataras.ro)http://gabyd2.blogspot.com/ si Cezar la mine si am servit alaturi de un sos de smantana si mascarpone.
Mie mi-a placut ,sper  si lor.
Pofta buna!

14 comentarii:

  1. Hei fata mea,dar asta este dihanie nu peste!!!!!o bucatica mica mai ai pentru mine???
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. WOW cum poate sa arate!!!!!pup medi draguta o duminica frumoasa iti doresc!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Stii ca la peste nu pot lipsi?:)Grozav de bun!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce idee interesanta! Acum mai trebuie sa pun mana pe un somn de Dunare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca voi gati vreodata somn, fac reteta ta.Super bun trebuie sa fie.
    Te pup cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  6. Savuros,cel putin pentru mine care ador pestele!

    RăspundețiȘtergere
  7. Lulu din ditamai dihania cu vrei doar o bucatica?.........si eu care ziceam sa te servesc cu o portie zdravana......hihihi.
    Te pup si iti doresc zile insorite!

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc Azizule!Si tu sa ai o zi buna si frumoasa de duminica!Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  9. Stiu Licuta....asa-i ca ai venit dupa miros?.....hihihi.

    RăspundețiȘtergere
  10. Brandusa sa ma chemi si pe mine cand este gata preparat.......am auzit ca pleci la Milano,pe cand vacanta?Pup!

    RăspundețiȘtergere
  11. Micul delicios de bun a fost.Dar va trebui sa-ti dau si reteta de sos.......pestele acompaniat de acest sos este si mai delicios.Pup si cand te hotarasti imi spui.
    Sa ai o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  12. Stiu Teo ca iti place pestele si asta ma bucura......sunt multe retete care mai de care mai delicioase.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes