Pulpa de curcan cu rozmarin si sos de merisoare

O friptura aromata  si un sos dulce-acrisor.


Ingrediente
1 pulpa de curcan dezosata
cateva ramurele de rosmarin
ulei de masline
o ceasca cu coniac
o portocala
patrunjel verde
sare
piper macinat
Pentru garnitura
4 cartofi
rosmarin
ulei de masline
sare
Pentru sos
350 g merisoare
150 g zahar brun
75 ml vin alb
zeama si coaja de la o potocala


Mod de preparare
Pulpa de curcan o spalam apoi indepartam pielea si o condimentam dupa gust cu sare si piper.Asezam carnea intr-o tava alaturi de cartofii curatati ,spalati , taiati cubulete si condimentati cu sare.Stropim totul cu ulei de masline , jumatate din cantitatea de coniac si adaugam si o cana cu apa..Presaram totul cu crengute de rosmarin si patrunjel verde taiat.

Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru circa 1 ora.Intre timp mai verificam daca mai este apa in tava (sa nu se arda friptura)si daca nu atunci mai adaugam.
Indepartam folia si adaugam restul de coniac si zeama de la portocala iar daca este cazul si putina apa.Dam la cuptor pentru circa 45 min.(timpul depinde atat de cuptor cat si de marimea bucatei de pulpa).Lasam pana cand carnea este frumos rumenita si bine facuta ,avand grija ca din cand in cand sa stropim totul (atat cartofii cat si carnea)cu sosul din tava.


In timp ce carnea este la cuptor ne ocupam de sosul de merisoare.Punem toate ingredientele intr-o craticioara si lasam sa fiarba la foc potrivit ,avand grija sa amestecam din cand in cand,pana cand sosul se ingroasa.Mai adaugam apa si lasam sa fiarba incontinuare pana cand obtinem un sos gros si legat.Lasam pe foc circa 10-15 min pana cand toate merisoarele sunt sparte.Trebuie mentionat ca merisoarele sunt acrisoare asa ca potrivim de zahar dupa gustul fiecaruia.Eu nu am mai adaugat zahar pentru ca mie imi place mai acrisor acest sos.
Servim alaturi de friptura de curcan si garnitura de cartofi.

Un deliciu..................va invit la masa si va doresc pofta buna!

18 comentarii:

  1. Medi ce bunatate! Da-mi si mie merisoare ca tare-mi plac si eu nu am. te pupic!

    RăspundețiȘtergere
  2. O friptura grozav de buna!!!Aromata si super delicioasa!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. O minunatie...Pacat ca suntem in post,ca altfel te trezeai cu mine...

    RăspundețiȘtergere
  4. Delicioasa mancarica!!! Arata grozaaaav! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Lenutica,merisoarele le-am luat de la Plafar.
    Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  6. Licuta ,am papat cu multa placere sa stii.
    Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ooooooooooooooo....Valentina,ce placere imi face vizita ta........te pup si te imbratisez cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi plac sosurile dulci acrisoare la orice tip de carne!Cred ca a fost excelenta pulpa c merisoare!

    RăspundețiȘtergere
  9. Maria, mai si pentru mine o portie?

    RăspundețiȘtergere
  10. Oooo ce bunatate ai aici! Eu am supica de curcan, dar as manca si de la tine ! pup

    RăspundețiȘtergere
  11. Da Teo si mie imi place aceasta combinatie de dulce -acrisor si intradevar sosul de merisoare a fost tare bun.Merita incercar.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  12. Anto,facem schimb de curcan?............imi place carnea de curcan sub orice forma preparata si plus de asta este si sanatoasa.
    Seara minunata!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes