Mancare de mazare cu coaste pe porc proaspete si mini-carote

A aparut mazarea noua..............nu ca asi fi un mare fan mazare dar chiar ca nu ma gandesc sa treaca vremea ei si sa nu beneficiez de savoarea unei mancarici cu mazare. .Dulce,savuroasa (asa cum spuneam) merge "confectionata" atat drept garnitura cat si mancarica......... fie ea cu carne sau de post este la fel de buna.


Ingrediente
1 kg mazare
600-700 g coaste proaspete de porc
4-5 fire de ceapa verde
1 fir de usturoi verde
o mana de mini-carote
3 linguri pasta de tomate
sare
piper macinat
piper boabe
foi de dafin
marar verde
ulei de masline
Mod de preparare
Taiem bucati potrivite coastele de porc,le condimentam cu sare si piper macinat .Intr-o tigaie mai adanca incingem uleiul si rumenim coastele pe ambele parti dupa care le scoatem pe o farfurie.Tot in acest ulei sotam ceapa si usturoiul ,taiate marunt ,timp de 30 de sec.Adaugam apoi mini-carotele,bucatile de coaste , apa cat sa acopere,potrivim de sare si lasam sa fiarba pana cand atat atat morcovul cat si carnea sunt aproape facute.Adaugam apoi si mazarea (a mea a fiert foaaaaaaaaaaaarte repede),cateva foi de dafin,cateva boabe de piper si completam cu apa astfel incat totul sa fie acoperit  de aceasta.La final adaugam si pasta de tomate ,potrivim de sare si piper,adaugam si ceva marar verde (daca este cazul si un pic de zahar............eu nu am folosit pentru ca era o mazare tare dulce  )si lasam sa dea in cateva clocote.
Asezonam cu marar verde si ne asezam la masa.


Pofta buna!

16 comentarii:

  1. Cred ca a fost tare delicioasa. Si noi mancam mazare cu mare placere, mai ales cand apare asta frageda si buna de primavara.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am facut pana acum mazare noua si tare mult imi place dulceata ei!Sa nu mai zic de coastele alea:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Smaranda,multumesc de vizita si comentariu!
    Si mie imi place tare mult mazarea proaspata dar iarna folosesc si conservata.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Hahaha..........Teo recunoaste ca in primul rand coastele ti-au atras atentia.Si pentru ca inca nu ai facut te servesc imediat cu o portie..........mai multe coaste si mai putina mazare ,da?...........hihihi.
    Pup si seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Vai ce bine arata! Mi-e o pofta de mazare cu coaste...mmmmm!

    RăspundețiȘtergere
  6. Coaste si mazare, suna tare bine!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc,Paradis!
    Te mai astept cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cristina, initial am vrut sa folosesc carne de pui dar m-am razgandit si bine am facut,a iesit tare buna.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. N-am facut inca mazare proaspata,dar mi-ai facut pofta !

    RăspundețiȘtergere
  10. Pansy, te astept sa te servesc cu o portie!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes