Ketchup picant-Provocarea Dulce Romanie - septembrie 2012

Trebuie sa spun mai intai ca Allday Cooking a vazut aceasta reteta pe Facebook si mi-a facut invitatia de a participa la Provocarea Dulce Romanie - septembrie 2012 care are loc luna aceasta pe al ei blog.Am raspuns cum altfel decat..........prezent.Ei ii multumesc pentru invitatie iar voua ,daca doriti sa aflati mai multe sau daca dortiti sa participati o puteti face aici...........http://www.alldaycooking.com/2012/09/provocarea-dulce-romanie-august-2012.html
Este pentru prima data cand fac ketchup.................stiam ca mama are rosii suficiente si ma gandeam sa cumpar doar ardeii kapia dar ma suna  intr-o dimineata si imi spune ca mai are  ceva ardei kapia si ca nu stie ce sa faca cu ei......i-am zis.........daca tu nu stii atunci eu stiu, voi face ketchup..................si am demarat actiunea ketchup..............ne-am impartit atributiunile .....mama a cules legumele,eu le-am spalat ,curatat , impreuna le-am taiat si tot asa am impartit treaba pana la final.
George a vrut a fi picant  si am pus 3 ardei iuuuuuuuuuuuuuuuti ....................si cu toate acestea sa stiti ca nu a iesit fooooooooooooarte picant asa cum si-a dorit .El vroia sa piste pana la lacrimi probabil............hahaha.Asa ca daca doriti acest lucru mariti cantitatea de ardei iute.
Ingrediente
3 kg rosii
1,5  kg ardei kapia 
2 mere
1 capatana de usturoi
sare
piper macinat
cimbru
oregano
150 g zahar(zaharul este in functie de cat de dulci sunt rosiile )
150 ml ulei
75 ml otet
3 ardei iuti

Mod de preparare
Am avut (asa cum am spus si mai sus)rosii si ardei de la mama din gradina........rosiile au fost pline de zeama ,carnoase si duuuuuuuuuuuuulci.
Spalam rosiile,ardeii si merele.Curatam ardeii si merele de seminte si cotoare.Taiem in bucati potrivite toate legumele si apoi le pasam cu ajutorul blenderului.Pasta obtinuta o punem intr-un ceaun si o dam la foc 
Lasam sa scada bine avand grija sa amestecam din cand in cand.Cu circa 10-15 min inainte de a lua de pe foc punem in compozitia de mai sus usturoiul zdrobit si ardeiul iute taiat marunt.Amestecam.
 Luam compozitia  de pe foc o lasam sa se racoreasca si apoi o dam prin sita .Obtinem  un sos  fin.Condimentam sosull astfel obtinut cu sare si piper dupa gust,la fel si cimbru si oregano.Mai adaugam otetul,uleiul,zaharul .Amestecam bine si punem iarasi pe foc. Lasam sosul pana cand capata o consistenta groasa.
Luam de pe foc ,turnam in borcane sterilizate si incalzite, apoi capacim. Acoperim borcanele cu ceva gros(patura) si tinem asa pana a doua zi cand   le depozitam in camara.

Va recomand  aceasta reteta................eu deja am desfacut un borcan si este super bun.
Va multumesc de vizita si va astept oricand cu mare drag!

O zi minunata!




22 comentarii:

  1. Ce bun trebuie sa fie! Fara conservanti si alte cele! O sa-ti fur reteta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca este grozav la gust.Si cu mere in compozitie e chiar interesant.Bravo.Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Tare bun si sanatos ketchup-ul de casa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am facut niciodata si nici nu cred ca am sa ajung sa fac... din lipsa de timp!!!... Tare bun trebuie sa fie!... Si nu am reusit sa particip la nici o provocare... desi am fost invitata ... din lipsa de timp... Imi propuneam sa particp... si pana sa zic gata, acum fac... imi dadeam seama ca eram in alta luna!!!...

    RăspundețiȘtergere
  5. Mari, chiar te rog sa mi-o furi pentru ca merita sa stii.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Rocs....mama zice ..........nu punem si niste mere?(in gluma bineinteles)....iar eu atunci mi-am adus aminte ca citisem undeva o reteta de ketchup care avea in compozitie si mere.............asa ca am adaugat si eu.
    Si eu iti doresc sa ai o seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  7. Fancy Cake.sunt tare mandra de mine dupa ce am facut ketchup-ul asta............hihihi.
    Ma bucura vizita ta si iti multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  8. Felis, asa cum am spus si la mine este pentru prima data cand fac.Si intradevar iti ia ceva timp ,numai ca eu am avut ajutorul mamei si a fost mai usor.
    In ceea ce priveste Provocarea cred ca i-ar face mare placere Nicoletei sa participi.........iar pana la sfarsitul acestei luni poti sa te decizi sa "confectionezi" ceva.
    Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  9. Super ideea cu mere, Medi! :-* Eu fac de vreo 2 ani ketchup in casa, dar niciodata nu/i suficient:))O sa prepar si reteta ta!:-*

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu maninc f.mult ketchup,dar,citind,mi-a lasat gura apa.Am inregistrat reteta si o voi face.Imi place culoarea.Parca are colorant.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu stiu ce sa zic....de comentat am mai comentat la bunatatea asta minunata dar vad ca mesajul....nu-i !!!
    Sa fi comentat oare pe Facebook ???
    Oricum e minunat si daca e cu ardei iute e si mai bun.....
    Mult succes soro !!!!Te tzuc Medi.

    RăspundețiȘtergere
  12. Excelent arata!Ce este facut in casa este sfant!

    RăspundețiȘtergere
  13. Trebuie sa fie tare bun mai ales ca e preparat in casa!Arata bine!.pup.o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  14. Panacrisule, este pentru prima data cand fac si cu siguranta voi repeta experienta pentru ca este foarte bun.
    Zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  15. Dia si mie imi place culoarea...........asta se datoreaza rosiilor si ardeilor proaspeti din gradina .
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  16. Cami, nici noi nu mancam foarte mult ketchup dar am zis .........hai sa incerc si sincer iti spun ca mi-a parut bine pentru ca am fost tare multumita de cum a iesit.Ma bucur ca iti place.
    Pup si o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  17. Hahaha..........da Sidonia ai comentat pe fb.
    Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  18. La noi in casa se consuma f rar,da uitandu-ma la al tau parca as face si eu.

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes