Painici umplute cu branza feta ,ardei gras si marar

Reteta am preluat-o de la Rux http://www.bucataras.ro/retete/chifle-umplute-39022.html o bucatarasa tare draga mie si care gateste pe placul meu.Am mai umblat pe ici pe colo dar in ansamblu baza este reteta ei..................pup si multam fain ,Rux drag!

Ingrediente
Pentru aluat
1 kg faina
50 g drojdie proaspata
300 ml apa calduta
1 lingura cu zahar
1 lingura cu sare
150 g unt
150 g iaurt
2 linguri ulei de masline
Pentru umplutura
4 ardei grasi rosii
200 g branza feta
ulei de masline
1 legatura marar verde
rosmarin uscat
Pentru uns
3 galbenusuri


Mod de preparare
Aluatul l-am facut la masina de paine.Am pus ingredientele in urmatoarea ordine:sarea,zaharul,apa, uleiul,,iaurtul,,untul,faina si drojdia.Lasam pe programul de aluat si cand acesta este gata scoatem aluatul intr-un vas ,il acoperim cu un prosop si il lasam circa 40 min la crescut la loc cald.
In acest timp ne ocupam de umplutura............curatam ardeii, ii spalam si apoi ii taiem cubulete.Taiem si branza tot cubulete mai mari iat mararul il taiem marunt.Intr-un boi punem toate ingredientele, adaugam rozmarin si stropin cu ulei de masline.Amestecam usor.
Dupa 40 min luam aluatul si il impartim in 4 bucati sub forma de bilute.Luam din fiecare biluta aluat  si intindem ,cu mana,sub forma de dreptunghi.Pe fiecare dreptunghi punem din amestecul preparat mai sus
iar apoi rulam cu grija ca sa nu iasa compozitia.Procedam asa pana cand terminam atat aluatul cat si umplutura.Trebuie sa fim atente sa impartim aluatul astfel incat sa ne ajunga amestecul.
Painicile formate le asezam intr-o tava tapetata  cu hartie de copt.Acoprim tava cu un prosop si lasam circa 20 min la crescut.
Dupa cele 20 de min ,batem bine galbenusurile si apoi ungem fiecare painica in parte .Incingem cuptorul si dam la cuptor tava cu painicile .Tinem pana cand acestea sunt bine facute si  frumos rumenite,circa 25 de minute.
Sunt minunate pentru micul dejun in compania unui pahar cu lapte!
Pofta buna!

16 comentarii:

  1. arata demential! nici nu iti mai trebuie altceva de papa daca ai doua painici din astea ;)
    duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ar fi grozave pentru fiica-mea care adora orice arata ca un sandwich!Buna idee!

    RăspundețiȘtergere
  3. astea da chifle..cu tot ce trebuie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana, la ingrediente poti jongla,asa cum am mai spus............ce-ti place sau ce ai prin frigider.

      Ștergere
  4. Puteai sa ma inviti si pe mine la bunatatile astea. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Noroc ca m-ai intimpinat cu paharul cu lapte ca....am tot inghitit in sec citind reteta asta mirifica !
    Musai tre's-o incerc si io.....
    Te tzuc Medi scumpa, ca mor incet aci la tine pe blog....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sidy,ai testat reteta?.........nu cred, tinand cont ca ai fost plecata.
      Pup si seara minunata draga mea!

      Ștergere
  6. Painicile astea le-ai facut de ziua mea !!!!!SUPER!

    RăspundețiȘtergere
  7. Pansy, ti le dedic tie! La multi ani cu toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes