Mazare cu afumatura

Imi place mazarea proaspata culeasa primavara..............din pacate insa perioada ei este foarte scurta asa ca peste an atunci cand ne este pofta de o mazarica folosesc ori congelata ori la cutie................eu prefer Bonduelle............fierbe foarte bine si pe deasupra este si tare  gustoasa.
Ingrediente
                                                2 cutii mici de mazare Bonduelle
                                                 pe post de afumatura am folosit coaste afumate
                                                                         3 cartofi
                                                                         2 morcovi
                                                                         1 ceapa
                                                                         foi de dafin
                                                                         2 linguri pasta de tomate
                                                                         marar
                                                                         ulei
                                                                         sare
                                                                         piper macinat
Mod de preparare
Portionam carnea in bucati potrivite ,o spalam ,o lasam la scurs si apoi o punem  intr-o oala cu apa rece si o lasam pe foc circa 10 min.Spumam.Scurgem de apa  iar  carnea  o trecem printr-un jet de apa calduta.
Curatam ceapa, o taiem marunt si o sotam putin(1-2 min) in ulei.Adaugam coastele afumate si apa cat sa le acopere . Lasam sa fiarba inabusit sub capac.
Cand carnea  este aproape  fiarta adaugam morcovii curatati si taiati rondele ,cartofii curatati si taiati cubulete mai mari,cateva foi de dafin  si mazarea.Daca mai este nevoie de apa atunci adaugam atata cat sa cuprinda mancarea.Potrivim de sare si piper si lasam sa fiarba pana totul este bine facut.
La final adaugam pasta de tomate si mai lasam sa dea in cateva clocote.
Asezonam cu marar si servim.

Pofta buna!


23 comentarii:

  1. Si mie imi place maarea si nu fac prea des din cauza sclifositilor:)
    Asa ca tre sa ma inviti !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cunosc foarte bine aceasta problema pentru ca si eu am sclifositi,Teo!
      Te astept cu drag!
      Pup!

      Ștergere
  2. Delicioasa mazarea ta! Vin si eu la masa ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te astept cu mare drag,Alexandrina!
      Multumesc de vizita!

      Ștergere
  3. Mancarica ta trebuie sa fie tare buna, asa ca vin si eu la masa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai Cristina ca pun si pentru tine un scaun la masa.
      Pup!

      Ștergere
  4. Woauuuu,daca o vede sotul meu,se si urca in tren,,,,,sper ca mai ai!!!!delicios!!pupp!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mirela ,sincera sa fiu este expirata.........hihihi.........dar pana ajunge sotul tau pun si fac alta.
      Seara buna!

      Ștergere
  5. Imi place mazarea,imi place tot ce gatesti tu!!trebuie sa fie tare mandru George de tine!!
    Pup Medi!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucura tare mult spusele tale,Lulu!
      Intradevar, George apreciaza ce " confectionez" eu!
      Pup si eu!

      Ștergere
  6. Excelent! Si mie imi place foarte mult mazarea. Dar cu afumatura nu am facut pana acum. Merita incercat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doina,afumatura da un gust aparte tuturor preparatelor.
      Te pup cu mare drag!

      Ștergere
  7. Si mie imi place tare mult mazarea!!! Nu-mi lipseste din congelator :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu am pus la congelator dar am cumparat.
      Pup si seara minunata!

      Ștergere
  8. Mie imi place mazarea oricum , asa ca pe mine m-ai rasfatat cu "bunaciunea" ta ...
    E minunata Medi, dar...eu tot cu gandul la salata aia de icre stau....
    Te tzuc cu dtag " vecino" !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha.................hai mai Sidonia ca promit ca la intalnirea din vara sa fac salata de icre.
      Si eu te tzuc si te imbratisez cu mare drag , vecinico!

      Ștergere
  9. Imi place mazarea oricum, dar cea proaspata e si mai gustoasa, reteta ta arata tare bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da Diana si mie cel mai mult imi place mazarea proaspata dar cum nu se gaseste decat o perioada foarte mica din an atunci folosesc din cea congelata sau conservata la cutie.
      Multumesc frumos!
      Pup!

      Ștergere
  10. Ce bine arata as manca acum o portie !

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes