Fasole boabe in stil toscan

Gustoasa!....................tare gustoasa!..........va invit sa gustati!


Ingrediente
500 g fasole boabe alba
 rozmarin proaspat
1 fir  salvie
2 fire de usturoi verde si 2 catei de usturoi
1 morcov
ulei de masline
sare
piper macinat
patrunjel verde
 Mod de preparare
Se tine fasolea la inmuiat in apa rece(de obicei eu o tin de seara pana dimineata)Se pune la fiert,se spumeaza  si se schimba apa de doua ori dupa care punem fasolea in oala si  adaugam apa atata cat sa depaseasca cu putin fasolea..Adaugam morcovul si cateii de usturoi taiati rondele,rosmarinul,salvia  si 2 linguri cu ulei de masline.Condimentam cu sare si piper.Se da la foc sub capac si se lasa sa fiarba la foc potrivit,avand grija ca din cand in cand sa amestecam.
I n tot acest timp ne ocupam de "confectionarea" pastei de usturoi......taiem firele de usturoi  ,le punem intr-un bol,presaram cu sare  si strivim cu ajutorul unui mojar.Adaugam ulei de masline in fir subtire ca la maioneza pana cand obtinem o pasta.
Cand fasolea este bine facuta si apa a scazut (trebuie ca in oala sa ramana zeama cam de doua degete)
adaugam pasta de usturoi si amestecam.
Potrivim de sare si piper,amestecam si mai lasam sa dea in 2-3 clocote.
Servim atat calda cat si rece cu paine proaspata facuta in casa.
 
  Pofta buna!

6 comentarii:

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes