Voineasa

Anul acesta am hotarat sa ne petrecem vacanta in tara.....................si asta din mai multe considerente.......................avem o tara minunata cu de -de -toate............mare,munte,delta,dealuri,paduri ...................pe de alta parte.................sunt locuri pe care nu le-am vazut niciodata si este pacat sa nu ne bucuram de ele!
Din pacate am ajuns la o concluzie care ma doare,ma doare .................. NU meritam o tara asa de frumoasa!.......................am fost in iunie  intr-o mini-vacanta..................... am venit cu un mare gust amar.......................mai fusesem in aceste  locuri  in urma cu cel putin 10 ani ,intre timp am crezut ca lucrurile s-au  schimbat,au mai evoluat dar spre dezamagirea mea (si sunt convinsa ca a multora dintre voi) nu numai ca nu s-a schimbat nimic ba chiar situatia s-a detriorat,lasand lucruri si locuri  (de pe urma carora se putea face turism) in paragina.
 Este dezolant sa vezi ce am vazut noi..
Am plecat deci spre Voineasa!
Am gasit o pensiune,Pensiunea 2 Brazi ,asezata departe de zgomotul  cu care suntem obisnuiti zilnic,inconjurata de foooooooooooooooooooarte multa verdeata,,cu o curte imensa ,cu  iaz  ,cu gratar,cu aer ozonat ...................ce mai...................ne-a placut si ne-am simtit tare bine aici!
Imaginile spun mult mai mult decat pot spune eu!   Si bineinteles ca doar nu era sa stam doar la pensiune..................am plecat deci la plimbare!
   Barajul Bradisor !
In spatele restaurantuli in care am servit de cateva ori masa curgea asa de frumos acest rausor.
Intr-unul din raurile din zona  , George a testat temperatura apei....................brrrrrrrrrrr.................rece,rece,tare rece!

   Am trecut ,este adevarat cu ceva teama,peste acest podet de lemn.

   Cat de frumos!

   Este superb peisajul pe drumul ce serpuieste printre munti.

   Hahaha........................cu cine ne-am intalnit!
Noi ne plimbam in timp ce  localnicii  isi fac provizii pentru iarna!
In plimbarile noastre intr-una din zilele in care ne indreptam catre Malaia pentru ca vroiam sa vedem Manastirea ne-am oprit la poarta lui Tanti Floarea pentru a cumpara niste capsuni.Si ce credeti ca facea Tanti Floarea?.................ei bine ,facea sirop din muguri de brad.
 
Manastirea Inaltarea Sfintei Cruci din Malaia a fost ridicata anul trecut.
Asa-i ca este frumoasa zona?.........................e frumoasa ,e tare frumoasa ...........dar..........exista un mare dar!!!
Va mai aduceti aminte de acest hotel?............ei bine acuma el este lasat in voia sortii.Cand am fost noi nu era nimeni cazat , am inteles insa ca urma sa vina un grup  dar se pare ca  turisti  nu prea mai vin aici si asta din cauza  conditiilor de cazare.
Vis-a-vis de hotel este restaurantul...............sau mai bine zis a fost pentru ca acuma pe usa restaurantului este pus lacatul.Acesta este ruginit, semn ca demult nu a mai trecut nimeni prin zona.

Acestea sunt vilele cu nume de flori , iar pe vremea lui Ceausescu cu greu aveai acces la ele.
Astazi storurile sunt trase si usile incuiate.
Si cat de frumoase erau si ce frumos sunt asezate.


   Fara cuvinte!!!
   Un alai de nunta  ne-a atras atentia in acest timp si pentru cateva clipe am ignorat ceea ce era injurul nostru!
  Am urcat si sus la Vidra...................este o zona care noua ne place tare mult.
  Peisajul este mirific iar de la altitudinea de 1400 m  aerul pe care il respiri este unul pe care nu l-am     respirat   de foarte mult timp. .................din pacate pozele nu sunt de calitate si nu pot reda frumusetea locului.

  Din pacate si aici nu se vrea a se face nimic ,ba din contra!!!
 Am crezut la un moment dat ca inaintea noastra aici a fost razboi! .................perdele fluturande printre geamurile sparte,cladiri scorojite,gunoaie si balarii!

 Concluzie....................o statiune in paragina intr-un peisaj mirific!
 Da........................se intampla in Romania,in aceasta tara plina de frumusete!
Si inca ceva.................  sunt zone intinse unde muntele a fost defrisat si a ramas golas  astfel incat drumurile sunt amenintate de caderi de piatra si pamant.
 De la Voineasa ne-am indreptat spre Olanesti .
La fel ca si la Voineasa ne doream sa stam undeva unde este verdeata ,liniste si aer curat....................am gasit tot ce ne doream la Hotel Maria ,un hotel foarte frumos ,inaugurat anul trecut .
Aici se pare ca se poate,ca se vrea pentru ca statiunea arata altfel fata de Voineasa,adica mult mai bine.
   Hotelul in care ne-am cazat este asezat fata in fata cu fosta vila lui Ceausescu.
   Vedere de pe balconul hotelului pe terasa!
   Hotelul este inconjurat de acest decor1

Restaurantul hotelului!

Haideti sa vedem si ce am servit in acele zile.


Va urma!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes