Invartita cu branza de oaie

             Ador placinta cu branza fie sarata ,fie dulce!
              De data asta am "confectionat" una sarata dar salivez si dupa una dulce, asa ca ......urmeaza cat de curand!

Ingrediente
1 pachet foi de placinta (proaspete)
600 g branza de oaie
150 g branza de vaci
1 legatura de marar
3 oua
4-5  linguri cu smantana grasa
1 lingurita rasa piper alb
50 g unt pentru uns foile
1 ou pentru uns

Mod de preparare
Daca branza de vaci este mai apoasa  atunci o punem intr-un tifon dublu si o lasam la scurs .
Dam branza  de oaie pe razatoarea mare(sau o sfaramam cu ajutorul furculitei) si apoi o amestecam cu branza de vaci, smantana,ouale si mararul taiat marunt.Condimentam cu piper alb.Amestecam.
Topim untul si apoi  il lasam sa se racoreasca .
Punem pe masa de lucru infainata o foaie de placinta pe care o ungem cu unt  cu ajutorul unei pensule .Peste aceasta suprapunem inca 3 foi care la randul lor vor fi unse cu unt topit.
Amestecul de branza il impartim in 3.
Ungem cu o parte din acest amestec foile de mai sus.Netezim cu ajutorul unei spatule.
Rulam ,nu prea strans.
Tapetam o tava rotunda cu hartie alimentara si  il punem in tava.
Revenim la celelalte foi cu care procedam la fel.
Mie mi-au rezultat 3 rulouri in total pe care le-am asezat sub forma de melc in tava rotunda.









Ungem cu ou si dam la cuptorul incins in prealabil,la 180 grade ,timp de circa 20 min.
Scoatem tava din cuptor ,o lasam sa se racoreasca putin apoi o scoatem din tava si o asezam pe un platou.
Si acum va invit sa gustati!

6 comentarii:

  1. Vai... dau la schimb o tava de prajituri pt o placinta din asta! Arata minunat!

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani 2014! Iti doresc un an nou plin cu bucurii, sanatate si impliniri pe toate planurile!

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani. Sa ai un 2014 minunat. Cat despre placinta ce sa zic..... Tare-as mai invarti o bucata la mine-n gura.
    Te pup cu drag.

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes