Rulada cu mere si gem de prune

Anul trecut a fost un an bogat in mere................cel putin marul din curtea mamei avea crengile aplecate mai ,mai sa se rupa din cauza greutatii fructelor.Am profitat de recolta si am congelat pentru iarna mere date prin razatoare.Iar acuma ce bine este cand scot cate o punga din congelator .

Ingrediente
Pentru aluat
600 g faina
330 ml lapte
1 lingura de ulei
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
2 linguri cu smantana
1 cub drojdie proaspata
Pentru umplutura
1,5 kg mere rase
1 lingura  rasa scortisoara macinata
100 g zahar
1 borcan gem de prune de 400 g
2 oua pentru uns
zahar tos pentru presarat pe rulade
ulei pentru uns tava
 faina pentru tapetat tava
zahar pudra pentru presarat pe rulade
Mod de preparare
Punem faina intr-un vas si  o amestecam cu sarea.
Drojdia o amestecam separat cu zaharul .
Facem o gaura in mijlocul fainii si apoi punem drojdia  pe care am amestecat-o cu zaharul.
Adaugam uleiul  si smantana si amestecam usor.
Adaugam laptele caldut putin cate putin si amestecam.
Framantam aluatul rezultat circa 10 min.
Lasam circa 30 min aluatul la crescut,la cald.
Intre timp ne ocupm de umplutura..............merele decongelate se pun intr-un vas ,se adauga zaharul si se calesc pe foc circa 15-20 min.Tragem de pe foc ,lasam sa se racoreasca si apoi adaugam scortisoara si gemul de prune.Amestecam bine pentru o buna omogenizare.
Aluatul crescut se imparte in 3 bucati.
De-asemeni impartim in 3 parti si umplutura.
Intindem foi groase de circa 1 cm. peste care adaugam umplutura de mai sus.Avem grija ca la ambele capete ale ruladelor sa lasam un spatiu de circa 1 cm fara umplutura.Rulam ,nu prea strans, si indoim aluatul la capete.
Ungem cu ulei  si tapetam cu faina o tava ,asezam rulourile unul langa altul si din loc in loc,la distanta de circa 1 cm facem niste crestaturi (nu foarte adanci)in aluat.
Ungem cu ou ,presaram cu zahar si dam la cuptorul preincalzit,la 180 grade  pentru circa 30 -40 min.
Scoatem din cuptor,lasam sa se raceasca si apoi scoatem din tava.
Asezam rulourile pe un platou,presaram zahar pudra si apoi taiem felii pe directia crestaturilor facute in aluat .
Pofta buna!



7 comentarii:

  1. Pfuuuaaaiiii ce-as manca macar unul. Trebuie sa fie faina combinatia de mere cu prune.
    Te pup, sa ai seara faina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Micul mie mi-a placut combinatia...................un dulce-acrisor................merele au fost dulci iar gemul putin acrisor.
      Zi buna sa ai!Pup!

      Ștergere
  2. Ce rulade apetisante. Vin neaparat la o feliuta, doua, trei..Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes