Placinta cu branza dulce si coaja de portocala confiata

Este placinta care-mi place cel mai mult si cel mai mult si daca ii adaug si ceva "accesorii" cum ar fi de exemplu  coaja de portocala confiata achizitionata  de la Bunatati din Natura https://www.facebook.com/pages/Bunatati-din-Natura/441533065878640?fref=ts atunci rezultatul este unul la care papilele gustative nu poate rezista sa nu savureze o asa bunaciune.



Ingrediente
Pentru aluat
500 g faina
25 g drojdie proaspata
250 ml apa calduta
1/2 lingurita sare
2 linguri ulei
1 ou
Pentru umplutura
750 g branza de vaci
250 ml smantana
3 oua
2 linguri cu coaja confiata de portocala
coaja rasa de la o lamaie
o fiola esenta de vanilie
2 linguri rase cu gris
un varf de cutit cu sare
zahar dupa gustul fiecaruia
3 pliculete zahar vanilat
zahar pudra pentru  pudrat 
ulei pentru uns aluatul si tava
faina pentru tapetat tava
1 ou pentru uns placinta
Mod de preparare
Cernem faina si o punem intr-un castron.
Facem o adancitura in mijloc si adaugam sarea,uleiul  si oul. 
Dizolvam drojdia in apa calduta si apoi o turnam si pe ea in mijloc.
Amestecam usor cu degetele pana ce aluatul se leaga.
Framantam bine .
Trebuie sa rezulte un aluat moale dar nelipicios si elastic.
Daca mai este nevoie se mai adauga apa sau faina.
Ungem aluatul cu putin ulei si lasam la dospit ,la loc cald si acoperit cu un prosop circa 30 min.
In tot acest timp ne ocupam de umplutura:.daca branza de vaci este mai apoasa  atunci o punem intr-un tifon dublu si o lasam la scurs .
Amestecam apoi  branza de vaci cu smantana, ouale ,coaja rasa de lamaie,esenta de vanilie,coaja confiata de portocala,sarea,zaharul vanilat si grisul.Adaugam si zaharul ...........acesta este in functie de cat de dulce doreste fiecare .
Amestecam pentru o buna omogenizare cu o paleta de lemn.
Cand aluatul este crescut il impartim in doua bucati ,presaram masa de lucru cu faina si intindem  doua foi de placinta.
Ungem o tava(eu am folosit o tava rotunda) cu ulei si o tapetam cu faina.
Intindem o foaie in forma si tragem usor de margini astfel incat sa imbracam si peretii formei.
Punam umplutura si acoperim  cu cealalta foaie de aluat.
Batem un ou si ungem placinta cu el.
Preincalzim cuptorul si apoi dam la cuptor pentru circa 20 min.
Scoatem din cuptor,lasam sa se raceasca,pudram cu zahar pudra si apoi taiem .

Va doresc pofta buna!


12 comentarii:

  1. O placinta atat de buna si aromata! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu refuz niciodata o felie de placinta cu branza dulce si stafide, si daca e aromata cu coaja de portocala confiata, atunci vreau doua felii ;-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te servesc cu mare drag,Liana!Nici eu nu refuz niciodata!

      Ștergere
  3. Mamaaaaaaaaaaaaaaaa ce pofta mi-ai facut de ea ! E minunata.....
    Aseara am facut placinta cu iaurt, buna rau, dar...nu avea coaja asta buna, confiata !
    Te tzuc cu drag vecinico !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vecinico,facem schimb?
      Sidonia, sa stii ca eu imi fac in casa dar de data asta am avut de la Bunatati din natura!
      Pupici si seara buna!

      Ștergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes