Sursa mea de inspiratie pentru aceasta reteta a fost Laura Nechita http://lauranechita.blogspot.ro/2014/04/cataif.html careia ii multumesc!
Ingrediente
250 g taitei fideluta
250 g fidea
400 g nuca macinata
50 g unt
1 lamaie
200 g zahar brun
2 pliculete zahar vanilat
3 linguri miere
500 ml apa
100 g stafide
unt pentru uns tava
Ungem cu unt o tava (eu am folosit o tava 30/20 cm ).
Asezam jumatate din cantitatea de taitei in tava.
Macinam nuca,
Radem coaja de lamaie .
Amestecam nuca cu coaja de lamaie si zaharul vanilat.
Repartizam uniform peste taitei jumatate din acest amestec.
Deasupra asezam cealalta jumatate de taitei.
Taiem bucatele jumatate din cubul de unt si il asezam peste taitei.
Presaram jumatate din cantitatea de stafide.
Urmeaza inca un strat de nuca si stafide iar la final adaugam fideaua.
Incalzim Cuptorul .
Dam la cuptor, la foc mediu, pret de circa 15-20 de minute pana cand se rumeneste frumos.
Intre timp ne ocupam de sirop.
Punem la fiert apa , adaugam restul de unt si zaharul si tinem pe foc pana cand acesta se topeste.
Lasam sa se racoreasca si apoi adaugam mierea si zeama de lamaie.Amestecam bine
Turnam siropul peste continutul din tava si lasam ca siropul sa fie absorbit de catre prajitura.
Lasam sa se raceasca si apoi portionam.
Pofta buna!
Fantastic arata! Asa cataif as manca fara oprire :)
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place.Merge acompaniat cu ceva frisca!
ȘtergereHmm, as gusta putin!
RăspundețiȘtergereTe servesc cu mare drag.
Ștergere