Cataif

Sursa mea de inspiratie pentru aceasta reteta a fost  Laura Nechita  http://lauranechita.blogspot.ro/2014/04/cataif.html  careia ii multumesc!


Ingrediente
250 g taitei fideluta
250 g  fidea
400 g nuca macinata
50 g unt
1 lamaie
200 g zahar brun
2 pliculete zahar vanilat
3 linguri miere
500 ml apa
100 g stafide
unt pentru uns tava
Mod de preparare
Ungem cu unt o tava (eu am folosit o tava 30/20 cm ).
Asezam  jumatate din cantitatea de taitei in tava.
Macinam nuca,
Radem coaja de lamaie .
Amestecam nuca cu coaja de lamaie si zaharul vanilat.
   Repartizam uniform peste taitei jumatate din acest amestec.
   Deasupra asezam cealalta jumatate de taitei.
   Taiem bucatele jumatate din cubul de unt si il asezam peste taitei.
   Presaram jumatate din cantitatea de stafide.
   Urmeaza inca un strat de nuca si stafide iar  la final adaugam fideaua.
    Incalzim Cuptorul .
    Dam la cuptor, la foc mediu, pret de  circa 15-20 de minute pana cand se rumeneste frumos.
   Intre timp ne ocupam de sirop.
   Punem la fiert apa , adaugam restul de unt si zaharul si tinem  pe foc pana cand acesta se topeste.
   Lasam sa se racoreasca si apoi adaugam mierea si zeama de lamaie.Amestecam bine 
 Turnam siropul peste continutul din tava si lasam ca siropul sa fie absorbit de catre prajitura.
 Lasam sa se raceasca si apoi portionam.










Pofta buna!

4 comentarii:

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes