Food Bloggers Conference 2014

Portile s-au inchis ....sau altfel spus .....cortina a cazut.
Dar oare ce s-a intamplat in spatele acestor usi va intrebati?......ei bine a avut loc prima Conferinta nationala a food bloggers-ilor din Romania.Food Bloggers Conference,un eveniment aflat la prima editie ,un eveniment dedicat bloggerilor culinari si persoanelor pasionate de gatit.Si desi a fost la prima aparitie pe scena ,evenimentul a adunat in jurul  lui circa 200 de persoane animati toti  de aceasi pasiune. Si sunt convinsa ca la urmatoarea editie audienta o sa fie mult mai mare.
Ce m-a surprin in mod placut a fost numarul destul de mare al persoanelor tinere care au participat la acest eveniment.Felicitari lor!
Acum, la final pot spune ca evenimentul a fost un suceces din toate punctele de vedere.
Evenimentul a trecut dar amintirea lui a ramas.
Deci.....26 noiembrie 2014 La Crowne Plaza Hotel.....Food Bloggers Conference,eveniment organizat(foarte bine organizat spun ) de catre  Cristian Manafu (Evensys).


Sponsori Lidl, Staropramen, Floriol, Nikon,Napolact si Vodafone.
In drum spre locatia unde urma sa aiba loc evenimentul(mai exact Crowne Plaza Hotel) imi dau intalnire cu  Nicoleta Sandulachehttp://reteteleluisupernico.blogspot.ro/ si Pusi Roman http://www.bucataras.ro/.
Ajungem......primele persoane cu care ne intalnim sunt Szocs Dana Claudia  http://papabundetot.ro/si Ina Niculescu.http://bucatarealalaplesneala.blogspot.ro/
Ne indreptam catre garderoba si apare Geta Cipaianu pe care o confund cu Elena Toma....pfffffff......se mai intampla,nu???.....scuze draga mea Geta.
Ne indreptam catre stand-ul unde ne este inregistrata participarea si ne sunt inmanate legitimatiile de participare.
    Intram in sala si ........START!
    Au fost 3 panels ,fiecare a cate 90 de minute intrerupte de 2 pauze.
Prima sectiune “Blog Talk” a fost deschisa de Florin Itu (crazymothercooker) in calitate de moderator.
Invitati au fost Andreea Craciun (andie.ro), Monica Rosu (Foodie Family),Ana Naie (Easy Peasy) si Madalin Simion(Wine and Knives)

La aceasta sectiune s-a discutat despre inceputurile in bloggarit  si pasii pe care i-au parcurs in continuare.S-a discutat si  s-a intrebat daca din bloggarit se poate trai in Romania.Au fost discutii interesante pe aceasta tema iar in final raspunsul a fost unul firesc si asteptat.....NU!
Dupa circa 1 ora si 30 de minute, o pauza de jumatate de ora a fost mai mult decat binevenita.....spun asta pentru ca a fost o minunata ocazie  sa ma reintalnesc cu persoane dragi mie dar sa si  fac cunostiinta cu persoane pe care le stiam doar din mediul online.....Laura Laurentiu,Cristina Toth,Dana Tudor,Adriana Ionica, Lia, Costin Staicu,Constantin Zamfirescu,Mehrzad Moghazehi.,Adi Hadean..




Cea de-a doua sectiune.....Blog Know How in care s-a discutat despre promovarea articolelor in diferite medii(Google, Youtube, Facebook).Au luat cuvantul Ana Sipciu de la Google ,Alex Negrea de la Facebook si Larisa Petrini(Saatchie@Saatchie).
Radu Dumitrescu (fotograf culinar Grey Wolf Studios) ,ne-a oferit informatii despre fotografie.
Moderator la aceasta sectiune a fost Cristian Manafu(Evensys)



Si pauza mare.....de data aceasta 45 de minute
Doi fosti concurenti Masterchef si anumeBogdan  Alexandrescu si D’Artagnan (Alex Petricean)ne-au gatit la fata locului diverse preparate cu bere Staropramen.
Trebuie sa spun ca pauzele au fost insotite de un bufet suedez, de prajituri, biscuiti,cafea, ceai, apa, fructe.

Si ultima sectiune.....Blog Heroes
Invitati pe scena de data aceasta sunt Marius Tudosiei (in calitate de moderator si de proprietar al Bacaniei Vechi) ,Adi Hadean,Codruta Popa (Codru de paine), , Anca Feodor (Cookie Jar) si  Cristina Mazilu (publisher la BBC Good Food si blogger la mazilique.ro).
In aceasta sectiune invitatii au vorbit despre succesul lor in domeniul culinar  pornind de la blog.


Cam atat pe scurt despre conferinta.
Si conferinta s-a incheiat.
Felicitari organizatorilor!Felicitari invitatilor!Felicitari participantilor!
Aaaaaaaaaaaa.......era sa uit......de la Lidal am primit un bag cu produse Deluxe.......o punga de paste,o sticluta cu amestec de condimente pe baza de ulei de masline si o cutiuta cu fire de sofran.
Conferinta s-a incheiat deci......acum sa inceapa distractia.....hihihi.
Suntem invitati sa cinam la restaurantul turcesc Divan, undeva pe Calea Floreasca,organizator fiind Marius Tudosiei.
Frumos aranjat, restaurantul imi face o impresie buna inca de cum ii trec pragul.Patron este un roman dar bucatarul este turc.
Incepand cu aperitivele si terminand cu deserturile totul a fost grozav de bun.Ne-am incantat papilele gustative cu preparate turcesti fel de fel......pasta de ardei,humus,iaurt cu rodii,rulouri  cu
branza,kebab,frigarui de pui cu arome asiatice,musaca de legume,placinta din carne de miel si multe altele pe care sincera sa fiu nu am retinut cum se numesc.












Cireasa de pe tort a fost(cel putin pentru mie) carnea de miel cu legume preparata in vas de lut pe jar.Un gust si o prezentare deosebita.

Si bineinteles nu puteau lipsi dulciurile.....inghetata cu fistic,smochine umplute cu nuca,iaurt turcesc inghetat cu aroma de apa de trandafiri, baclava,jeleu de gutui cu migdale.
Au fost foarte multe preparate, care mai de care mai apetisant iar toate acestea au fost stropite cu bere, vin si alte licori bahice......bineinteles cine a avut acces la ele....hahaha.....eu una, nu pentru ca am fost soferita.

La final am primit de la Marius un cadou constand in doua cutiute cu micro greens (era prezent si reprezentantul Micro Greens) si un card care ofera 25% discount la cumparaturile facute in Bacania Veche sau la mesele luate in The Charity Shop.
Si uite asa s-a incheiat acest eveniment.
Sper si imi doresc un repetir anul viitor.
Pentru voi ,cei care nu ati fost acolo am o surpriza.......puteti urmari conferinta aici:

Felicitari si multumiri!

10 comentarii:

  1. Bravo Meditza ! De abia asteptam sa ne povestesti cum a fost.....
    Asta cu intilnirile, cu oameni cunoscuti sau mai putin cunoscuti...o stim deja, de atatia ani. Sti tu foarte bine , la ce ma refer....
    Dar spune-mi, te rog, va si invatat ceva ? Adica cum sa faci ca retetele tale sa fie mai vizualizate, cum e mai bine si mai corect , sa faci pozele...chestii din astea.
    Asta as vrea eu sa stiu....Ce va mai invatat ?
    Dupa cate vad, e si normal...asteptati ...repetir-ul !
    Bravo voua !
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi stim cel mai bine cum sunt aceste intalniri Sidonia din propria experienta.
      Da, au fost si invataminte.
      Te pup si iti doresc toate cele bune!

      Ștergere
  2. Frumoase fotografii si impresii, am citit si privit cu placere. Sper ca data viitoare sa fiu si eu acolo :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari si Sarbatori frumoase cu un An Nou plin de bucurii si multe realizari!!
    LA MULTI ANI!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos de urari,Lulu!
      Un an cu toate cele bune si la casa ta!

      Ștergere
  4. La multi ani, Medi!!! Sa ai un an nou asa cum ti-l doresti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos,Cristina!
      La multi ani cu toate cele bune si tie draga mea!

      Ștergere
  5. La multi ani Medi, sa aveti sanatate si bucurii! Am citit cu mare drag postarea. Ma bucur ca ai participat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumersc,Lenutica!An Nou cu toate cele bune si la voi!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes