Tort cu piscoturi, crema de ciocolata si nuca

Un tort ciocolatos si fara coacere.
Reteta este furata....hihihi....de la Timea http://retetetimea.ro/tort-de-piscoturi-cu-ciocolata/  careia ii multumesc.

Ingrediente
200 g piscoturi
300 ml apa
3 lingurite cacao
2 plicuri zahar vanilat
200 g miez de nuca prajit si rupt in bucati mici
Crema de ciocolata
300 ml smantana pentru frisca
100 g ciocolata neagra
200 g ciocolata cu lapte
8 linguri zahar
Pentru insiropat
cafea slaba indulcita
Pentru "imbracat" tortul
300 ml frisca lichida neindulcita
Pentru ornat
fulgi de cocos
cacao
bucati de piscoturi trecute prin zahar caramel
    Mod de praparare
Crema
Intr-o craticioara punem smantana pentru frisca ,zaharul si zaharul vanilat .
Punem pe foc si tinem pana da in clocot.
Tragem de pe foc si adaugam cele doua feluri de ciocolata rupte bucati.
Amestecam bine pana se topeste ciocolata.
Lasam crema sa se racoreasca.
Asamblare
Tapetam o forma de cozonac(chec) cu folie alimentara.
Intr-o farfurie adanca punem cafeaua indulcita si trecem usor piscoturile prin ea .
Asezam piscoturile insiropate de-a lungul formei,pe fundul acesteia,intr-un strat.
    Peste acest strat de piscoturi punem un strat de crema si un strat de nuca.
Urmeaza apoi alt strat de piscoturi insiropate peste care turnam restul de crema si miezul de nuca.
Ultimul starat este unul de piscoturi insiropate.
   Dam la frigider pentru circa 2-3 ore ,pana cand se intareste crema.
   Scoatem din  frigider si rasturnam usor tava pe un platou.
   Indepartam folia alimentara.
   Mixam frisca si imbracam tortul cu ea.
   Ornam cu cacao,fulgi de cocos si bucatele de piscoturi trecute prin zahar caramel.

Pofta buna!






1 comentarii:

  1. Ma bucur ca ti-a placut reteta si sunt sigura ca a iesit un desert super bun! Te pup

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes