Tort Oreo

Imi place teribil de mult acest tort....cu un blat de biscuiti deliciosi(eu am ales sa folosesc pe cei cu umplutura de zmeura),cu o crema  de branza si o glazura de ciocolata ,spuneti si voi ,nu este o combinatie delicioasa?Eu zic ca ,da?
Dar astept si parerile voastre!


Ingrediente
Pentru blat
300 g biscuiti Oreo cu umplutura de zmeura
155 g unt
1 fiola esenta vanilie
 2 plicuri zahar vanilat

Pentru crema de tort
600 g crema de branza
200 g frisca lichida
150 g biscuiti Oreo
100 g zahar
10g gelatina
2-3 linguri lapte

Pentru glazura
60 ml lapte
200 g ciocolata neagra
1 fiola esenta vanilie
Decor
biscuiti oreo si ornamente colorate.

Mod de preparare
Blatul
Topim untul si il lasam sa se racoreasca.
Maruntim biscuitii folosind un robot.(biscuitii maruntiti trebuie sa arate ca un pesmet)

Punem biscuitii intr-un bol si adaugam untul topit peste ei.
Amestecam pana cand untul s.a incorporat in biscuiti.
Adaugam zaharul vanilat si esenta de vanilie si amestecam.
Pe un platou asezam un inel reglabil,cu diametrul de 20 cm ,si transferam biscuitii.
Nivelam apasand usor.

Dam la frigider pana ne ocupam de crema.

Crema de branza
Punem la hidratat gelatina in lapte.
Mixam frisca lichida pana se intareste.
Mixam crema de branza cu zaharul pana cand acesta se topeste.
Topim gelatina ori pe baia de aburi ori folosind cuptorul cu microunde.
Adaugam 2-3 linguri din crema de branza peste gelatina,amestecam si apoi turnam peste crema de branza.
Mixam pentru circa 2-3 min.
Adaugam frisca si amestecam.

Rupem biscuitii Oreo in sferturi si ii incorporam in crema de mai sus.

Turnam crema de tort peste blatul intarit.
Nivelam.
Dam la frigider peste noapte.
Glazura
Punem laptele pe foc intr.o craticioara si lasam sa dea intr-un clocot dupa care tragem craticioara de pe foc.
Rupem ciocolata bucati si o punem peste laptele fierbinte.
Amestecam continuu pana la dizolvarea ciocolatei.
Lasam sa se racoreasca crema si adaugam esenta de vanilie.
Dam crema la rece pentru circa 1 ora apoi o batem bine cu telul.
Peste crema de branza turnam glazura de ciocolata si nivelam.
Ornam cu biscuiti Oreo si ornamente colorate.
Lasa la frigider pentru cateva ore dupa care indepartam usor inelul reglabil.

Pofta buna!





2 comentarii:

  1. Dupa cum se vede in imagini cred ca este delicios ca de aratat arata foarte bine. Felicitari ! ��

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes