Pâine pufoasa

Nu sunt fan pâine dar când e vorba de pâine confecționată în casa nu ma dau la o parte de la 
o felie, doua, trei... hihihi. 😉
Aceasta pâine are coaja moale și supla iar la interior este pufoasa, taman bună pentru un sandwich și nu numai. 
Am zis.... un sandwich?... gresala😂... de la doua în sus! 😂
Dar și mai mult ador mirosul pâinii calde. 
Ninge afara, e gerulet.... haideti sa dam drumul la cuptor, zic! 
Deci, de ce avem nevoie:
Ingrediente
600 g faina alba
350 ml lapte
1 ou
2 linguri ulei
1 linguriță rasa zahar
o priza sare
7 g drojdie uscata sau 25 g drojdie proaspata
Pentru uns
1 galbenus
2 linguri lapte

Mod de preparare

Preparare maia

Punem într un bol 1 lingura de faina pe care o amestecam cu zaharul, adăugăm drojdia și 3- 4 linguri lapte. Lăsăm la cald, la dospit circa 15 min. 


Prepararea aluatului
 Cernem faina și o amestecam cu sarea. 
Facem o adancitura în mijlocul fainii, turnam maiaua, uleiul și oul bătut. 

Amestecam. 
Adăugăm laptele călduț și începem sa frământăm,nu mai mult de 5-7 min. 
Obținem un aluat puțin lipicios pe care îl punem într un vas în care am presărat putina faina. Acoperim vasul cu un prosop de bucătărie și lăsăm la cald, la dospit, pana aluatul își dublează volumul(circa 1 ora). 
Pe masa de lucru, ușor infainata, punem aluatul și îl frământă circa 3-5 min, 


 apoi îl întindem cu ajutorul sucitorului într o foaie de circa 1 cm grosime. 
Rulam aluatul, îl așezăm pe o hârtie de copt și apoi cu el in tava(eu am folosit tava de cozonac). 
Se lasă la crescut circa 30 min. 
Batem gălbenușul și îl amestecam cu laptele apoi ungem, folosind o pensula, aluatul. 

Dam la cuptorul preîncălzit pentru juma' de ora la 160 grade. 
Când pâinea este frumos rumenita și bine facuta(trebuie sa treacă testul scobitorii) scoatem tava din cuptor, lăsăm inca 2-3 min pâinea în forma după care.... va doresc pofta buna! 
Mmm...  miroase asa de bine!

Pofta bună! 
 



 





 



 







0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes